Δεκαπέντε μόλις λεπτά καθημερινής άσκησης μπορούν να αυξήσουν το προσδοκώμενο επιβίωσης κατά 3 χρόνια και να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 14%, υποδεικνύει έρευνα από την Ταιβάν.

Ειδικοί δήλωσαν στο περιοδικό ‘Lancet’ ότι είναι η μικρότερη ποσότητα δραστηριότητας που ένας ενήλικας μπορεί να κάνει για να ωφεληθεί.

Παράλληλα, έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Journal of Sports Medicine’ υποδεικνύει ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής με 6 ώρες τηλεόραση την ημέρα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 5 χρόνια.

Ειδικοί δήλωσαν ότι το λιγότερο 15 λεπτά την ημέρα είναι καλό σημείο εκκίνησης για όσους ασκούνται λίγο ή καθόλου.

Όπως αναφέρει το iatronet.gr, η έρευνα του ‘Lancet’, βασισμένη σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους στην Ταιβάν, έδειξε ότι 15 λεπτά την ημέρα ή 90 την εβδομάδα, μέτριας άσκησης, όπως έντονο περπάτημα, μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή κατά 3 χρόνια.

Άνθρωποι που αρχίζουν να ασκούνται περισσότερο εξοικειώνονται και αυξάνουν το καθημερινό τους όριο, ανακάλυψαν οι ερευνητές από τα National Health Research Institutes, στην Ταιβάν και το China Medical University Hospital.

Η περισσότερη άσκηση οδήγησε σε περαιτέρω κέρδη όσον αφορά την επιβίωση. Κάθε επιπλέον 15 λεπτά καθημερινής άσκησης μείωνε τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες κατά 4%.

Έρευνα από την Αυστραλία για τους κινδύνους υγείας που συνδέονται με την παρακολούθηση τηλεόρασης, υποδεικνύει ότι οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση μπορούν να βραχύνουν το προσδόκιμο επιβίωσης, προφανώς επειδή όσοι παρακολουθούν πολύ, ασκούνται λίγο ή καθόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook