Ένα νόστιμο κεικ με λιγότερες θερμίδες αφού δεν έχει βούτυρο!
Υλικά
120 γραμμάρια αλεύρι
60 γραμμάρια αμύγδαλα
80 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φακελάκι μαγιά
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία
Χτυπάτε σε ένα μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και όταν γίνει ένα κρεμώδες μίγμα, προσθέτετε το γιαούρτι και τα ξηρά συστατικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, τη μαγιά και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά ρίχνετε τα αμύγδαλα. Αφαιρείτε το μίγμα από το μίξερ και ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και το βάζετε σε μια ειδική φόρμα για κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά.
jenny.gr