Σταμάτησαν και πάλι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην «Τοξότης» – Αναβάλλονται σημαντικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ στο Νομό Χανίων – Στον “αέρα” επισκευές βλαβών

Στον «αέρα» βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου που είχε προγραμματίσει η Α.Ε. «Διαχειριστής Δημόσιων Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας» (θυγατρική της ΔΕΗ) στο Νομό Χανίων, καθώς οι εργαζόμενοι (άμεσα ή έμμεσα) στην «Τοξότης ΑΕ» του ομίλου Καλογρίτσα σταμάτησαν και πάλι την εργασία τους καθώς είναι απλήρωτοι.

Το θέμα είχε παρουσιάσει από τον Οκτώβριο του 2016 το Flashnews.gr αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι το ουσιαστικό , με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να μην μπορεί να προγραμματίσει καίριας σημασίας έργα, ενώ άλλα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται (όπως η υπογειοποίηση των δικτύων) ολοκληρώθηκαν μερικώς, μετ’ εμποδίων και με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ με μεγάλες καθυστερήσεις εγίνοντο ακόμη και μικρότερα έργα, όπως αντικαταστάσεις ρολογιών κλπ

Μάλιστα για τις επόμενες δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) είχε προγραμματισθεί η εκτέλεση ενός μεγάλου έργου για την περιοχή του Φραγκοκάστελλου και γενικά ανατολικά των Σφακίων , προκειμένου να αντικατασταθεί το προβληματικό ηλεκτρικό δίκτυο για να μην συμβούν οι εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που είχαν γίνει πέρυσι.

Και ενώ οι διακοπές είχαν ανακοινωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως πληροφορηθήκαμε, το έργο πιθανότατα δεν θα γίνει (τουλάχιστον προς το παρον) αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν λόγω των οφειλών της εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επειδή η κατάσταση αυτή έχει χρονίσει, ενδέχεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να αποστείλει εξώδικο στην «Τοξότης ΑΕ» και να την κηρύξει έκπτωτη από την εργολαβία που είχε αναλάβει για ολόκληρο το Νομό Χανίων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως μέχρι να ορισθεί νέος εργολάβος, δεν θα μπορούν να γίνουν έργα στο ηλεκτρικό δίκτυο, κάτι που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ακόμη και για τις επισκευές βλαβών, όπως για παράδειγμα, η βλάβη σε καλώδιο με το οποίο λειτουργούν αντλιοστάσια στην Γαύδο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης σε περιοχές του ακριτικού νησιού.

Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «έκτακτης ανάγκης» και οπως είχε γράψει το Flashnews.gr – επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να μην μείνει ξεκρέμαστος από ηλεκτρική ενέργεια, ολόκληρος ο Νομός Χανίων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook