Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 που διοργανώνει ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., θα εγκαινιάσει αύριο
παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη & του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη την έκθεση ζωγραφικής “ΚΡΗΤΗ όπως … ΕΡΩΤΑΣ”, των τριών Ηρακλειωτών καλλιτεχνών της κ Μαρίνας Βαποράκη, της κ. Δόξας Δουλγεράκη και του κ. Στέλιου Πρινάρη

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά: 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, όπου οι επισκέπτες, περιβαλλόμενοι από τα έργα των καλλιτεχνών, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

– Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

“Ελληνικές Μελωδίες”, έντεχνο ελληνικό τραγούδι με κιθάρα , αρμόνιο και μπουζούκι με τους μουσικούς Παύλο Σημαντηράκη, Μιχάλη Λουκάκη και Στράτο Κουμπά

– Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

“Νότες της Κρήτης” με τους Μιχάλη Παχάκη λαούτο, Γιάννη Μανιουδάκη κιθάρα και τον ζωγράφο και μουσικό Στέλιο Πρινάρη με το μαντολίνο του.

Και οι τρεις καλλιτέχνες γεννήθηκαν και εργάζονται στο Ηράκλειο. Συνδέονται μεταξύ τους με φιλικούς δεσμούς. Από παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική και ασχολούνται με αυτή, παράλληλα με τις επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες τους υποχρεώσεις.

Τα έργα των τριών καλλιτεχνών έχουν ως έμπνευση το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Κρήτης, εστιάζοντας στην διαχρονικότητα και ακολουθώντας τη νοητή γραμμή που ενώνει το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Δηλώνουν την αγάπη, το σεβασμό τη συμπαράταξη, την προαίρεση για στήριξη και υπεράσπιση της γενέθλιας γη μας, αισθήματα και συμπεριφορές που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες και απαραίτητες αν θέλομε να αντιμετωπίσομε με αισιοδοξία, ως άτομα και πολίτες, το μέλλον του τόπου μας επομένως και το δικό μας, με στόχο την ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

Η κ. Μαρίνα Βαποράκη είναι αυτοδίδακτη. Σημαντικό ρόλο στην πορεία για την πρώτη ατομική της έκθεση, με θέμα “ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΧΩΜΑ” στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο το 2008, έπαιξε η γνωριμία της με τη ζωγράφο – αγιογράφο Ανδρονίκη Χατζιδάκη. Επίσης έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στο Ηράκλειο το 2003, 2004, 2007, φιλοτεχνεί κάρτες και ημερολόγια, τοιχογραφεί επαγγελματικούς χώρους και παιδικά δωμάτια και προσφέρει -εθελοντικά – μαθήματα ζωγραφικής, στα πλαίσια καλλιτεχνικών ομάδων και συλλόγων που ασχολούνται με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η κ. Δόξα Δουλγεράκη επαγγέλλεται την ασφαλιστική σύμβουλο, έχει παρακολουθήσει μαθήματα από καταξιωμένους ζωγράφους όπως ο κ. Γρατσίας και ο κ. Γεωργιάδης, δίπλα στους οποίους κατάφερε να εξελίξει το φυσικό της ταλέντο. Έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στο Ηράκλειο το 1997, 1999 και 2011 με την Ομάδα ΛΟΓΩ… ΤΕΧΝΗΣ. Πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση με θέμα “Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου στο Ηράκλειο τον Απρίλιο του 2011, όπου παρουσίασε μεγάλο μέρος της αξιόλογης δουλειάς της των τελευταίων ετών.

Ο κ. Στέλιος Πρινάρης είναι σπουδαστής στο τμήμα λογιστικής του ΤΕΙ Ηρακλείου. Λάτρης της παράδοσης, εκφράζει την αγάπη του γι αυτήν μέσω της μουσικής και της ζωγραφικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στη σχολή του κ. Βασιλειάδη. Συμμετείχε και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Παγκρήτιο διαγωνισμό ζωγραφικής το 1998, δηλώνοντας έτσι σε πολύ νεαρή ηλικία, την αγάπη του για τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτος στη τεχνική του παστέλ όπως και στην αερογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά και . τοιχογραφεί οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Έχει λάβει μέρος σε ομαδική έκθεση με την Ομάδα ΛΟΓΩ… ΤΕΧΝΗΣ, της οποίας είναι μέλος, στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου στο Ηράκλειο τον Απρίλιο του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook