Η Κυβέρνηση επιτίθεται με ιδιάζουσα βαναυσότητα στη Δικαιοσύνη. Κάθε φορά που οι αποφάσεις της την ενοχλούν ή δεν της αρέσουν. Όπως όλες, τον τελευταίο καιρό. Με κοντόφθαλμα επικοινωνιακά κριτήρια.

Η Κυβέρνηση υβρίζει συχνά τους Δικαστές και τα Δικαστήρια. Για αποφάσεις που αποτίουν σεβασμό στο Σύνταγμα και στο Κράτος Δικαίου. Όπως στις υποθέσεις που αφορούν και υπηρετούν την πλήρη και ακηδεμόνευτη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Η Κυβέρνηση, όχι σπάνια, εκβιάζει τους Δικαστές με τις πιο «βρώμικες» μεθόδους. Και με την άνομη προσδοκία να καθυποτάξει τη συνείδησή τους. Όπως στις δίκες ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Κυβέρνηση διαστρεβλώνει το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων. Ακόμα και αν αυτές ακολουθούν την πάγια νομολογία. Με την προκλητική επιθυμία να εκθέσει την Ελληνική Δικαιοσύνη στα μάτια μιας μερίδας του λαού μας. Όπως στις αποφάσεις του ΣτΕ για τη μη αναδρομική παράταση των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου. Όπως, επίσης, στις κλήσεις του Αρείου Πάγου ότι η προσωρινή καθυστέρηση καταβολής των μισθών, από μόνη της, δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ευνουχίσει τους Δικαστές μέσα από άτυπες προσωπικές συναλλαγές. Όπως στη γνωστή υπόθεση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και τις λοιπές γνωστές συνθήκες και περιστάσεις. Ανεπιτυχώς, ως προς την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών.

Η Κυβέρνηση έχει ένα στρατηγικό στόχο. Να καταργήσει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Βασικούς θεσμούς σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Με μοναδική και άγρια πρόθεση και βάρβαρη έγνοια να μετατρέψει την προσωρινή παραμονή της στην εξουσία σε καθεστωτική. Όπως στις γνωστές υποθέσεις των ανήθικων και ανεπίτρεπτων παρεμβάσεων του Πάνου Καμένου.

Η Κυβέρνηση οφείλει την επόμενη Παρασκευή να απαντήσει στην πρόταση της αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Το θέμα είναι γνωστό. Και οι διαστάσεις του πελώριες και διαχρονικές.

Η Κυβέρνηση, εκτιμάται ότι θα απορρίψει την πρόταση. Από τη μία θα θεωρήσει ότι το ζήτημα είναι άνευ ηθικής και θεσμικής διάστασης. Ο Πάνος Καμένος, κατ’ αυτήν, θέλησε να προστατεύσει την νεολαία από τα ναρκωτικά ! Και μια και είναι της Άμυνας, θυμήθηκε και τους Τούρκους. Και από την άλλη θα επιμείνει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη στα έργα της. Λες και η πραγματικότητα και ο πυρήνας των αποκαλύψεων δεν αφορά και στην αθέμιτη σύμπραξη πολιτικών και ανακριτικών αρχών.

Η Κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τους Θεσμούς. Και είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Με τον αναγκαίο διαχρονικό σεβασμό θα επαναλάβουμε μια ιστορική φράση του «γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου, εμπλουτισμένη μέσα από τους αγώνες του λαού μας: «Η Δικαιοσύνη είναι ένα από τα μεγάλα κάστρα της Δημοκρατίας».

Η Κυβέρνηση περιφρονεί και τη Βουλή.

Ας είναι βέβαιοι. Κάποτε θα φύγουν. Ότι και να κάνουν στο μεταξύ. Έχοντας γράψει τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook