Στις 31 ανέρχεται ο αριθμός των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε ένα τριήμερο από τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 και αφορούν παραβάσεις σε καταστήματα, ιατρεία και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ειδικότερα όπως δημοσιεύει η zougla.gr, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών 11012, από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στοχευόμενοι έλεγχοι σε έντεκα καταστήματα σε παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής, σε έξι καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε επτά καταστήματα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν συνολικά 21 φορολογικές παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής, άλλες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς και οκτώ παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων για στέρηση αδειών λειτουργίας και αδειών εργασίας.

Αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πρόκειται να διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση των προανακρίσεων, θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για να κινήσουν διοικητικές διαδικασίες επιβολής των σχετικών προστίμων.