Στα μαύρα η Κέρκυρα και το πυροσβεστικό σώμα

Ο 33χρονος Αριστείδης Μουζακίτης, που τραυματίστηκε σοβαρά στην φωτιά στο Ζευγολατιό, άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο νεαρός πυροσβέστης τραυματίστηκε όταν τρακτέρ που τον μετέφερε σε δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς ανατράπηκε.

Η κατάσταση του ήταν εξαρχής πολύ σοβαρή, καθώς o 33χρονος είχε τραύματα στο θώρακα, γι΄ αυτό και μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο σούπερ πούμα, από το νοσοκομείο της Κορίνθου στο 251 νοσοκομείο αεροπορίας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, αφού πάλεψε σκληρά επί 4 μέρες για τη ζωή του, ο 33χρονος Άρης δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στις 07:40 το πρωί της Δευτέρας.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11.00 η πυροσβεστική:

«Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος».

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, τον αποχαιρέτησε με ένα σύντομο, αλλά συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα. «Έφυγε σαν ήρωας. Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη».

Τον αδικοχαμένο πυροσβέστη είχε επισκεφθεί από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του, όπως και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του, ενώ συλληπητήρια εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Το χρονικό 

Οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, που ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο. Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασής του, διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ο ένας από τους άλλους τρεις πυροσβέστες βγήκε αμέσως από το νοσοκομείο, καθώς είχε μόνο μία αδιαθεσία, ενώ οι υπόλοιποι δύο παρέμειναν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook