Προσωπική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 13% στο 23% που έρχεται από 1η Σεπτεμβρίου, ζητώντας μάλιστα ρητά την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Στην επιστολή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο θα έχει ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της εστίασης, ενώ υπογραμμίζει στον κ. Βενιζέλο ότι «θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, καθώς δεν πρόκειται να αυξήσει ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα» και πως αντίθετα «θα μειώσει δραματικά τα έσοδα υγιών επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, και αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιμένει στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών», ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό όπως επανεξετάσει και να ανακαλέσει την απόφαση για την αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να αποτραπεί η «περαιτέρω οικονομική ασφυξία ενός ακόμα τομέα της ιδιωτικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook