Το πουλί θα μείνει στην φροντίδα των εθελοντώνμέχρι να τελειώσει την φαρμακευτική αγωγή και να συνέλθει

Ένας νεαρός γύπας (Ορνιο) εντοπίστηκε στο Μύρτος ανίκανος να πετάξει την Κυριακή 16/7/2017. Οι ιδιώτες πού τον βρήκαν ενημέρωσαν την Θηροφυλακή. Στο σημείο έσπευσε ο Θηροφύλακας κος Ιωάννης Στρουμπάκης, έπιασε το άτυχο ζώο και το μετέφερε στην εθελόντρια κτηνίατρό του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Ιεράπετρα κα Μαρινέλα Αγαπουλάκη.

‘Οπως διαπίστωσε η έμπειρη κτηνίατρος το ζώο είχε σημάδια δηλητηρίασης και ήταν γεμάτο εξωπαράσιτα (δείγμα χαμηλού ανοσοποιητικού). Ξεκίνησε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 17/7) μεταφέρθηκε στους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στο Ηράκλειο με την βοήθεια τον ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου.

Το πουλί θα μείνει στην φροντίδα των εθελοντώνμέχρι να τελειώσει την φαρμακευτική αγωγή και να συνέλθει. Στην συνέχεια Θα ταξιδέψει για την Αίγινα όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι να είναι απολύτως ικανό να επιστρέψει και να επανενταχτεί στην Κρήτη.

Το ΕΚΠΑΖ ευχαριστεί τον Θηροφύλακα κο Γιάννη Στρουμπάκη για την βοήθεια πού προσφέρει κάθε φορά πού κάποιο αγρίμι βρίσκεται σε ανάγκη, την πολύτιμή μας εθελόντρια κτηνίατρο κα Μαρινέλα Αγαπουλάκη, πού δεν λογαριάζει κόπο και χρόνο και χάρις αυτήν έχουν σωθεί πολλά άγρια ζώα στην περιοχή της Ιεράπετρας, την κα Σοφία Γαρνφαλάκη πού προσφέρθηκε να συνοδέψει το ζώο μέχρι το Ηράκλειο και φυσικά τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, τον οδηγό πού δέχτηκε να μεταφέρει το ζώο και τους εργαζόμενους στην αποθήκη τον ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο για την βοήθειά τους από καρδιάς. ‘Ολοι οι παραπάνω — εργαζόμενοι, ιδιώτες και εθελοντές — έγιναν για μια ακόμη φορά μια αλυσίδα ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook