“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη  σεβόμενη   τους κανόνες της νομιμότητας στηρίζει την προσπάθεια   του Πολυτεχνείου Κρήτης  να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας  του Ιδρύματος .”

Η συντονιστική επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  Χανίων συνεδρίασε στις 17-7-2017 για να συζητήσει  το θέμα που έχει προκύψει  με την αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλλι στα Χανιά και  αναφέρει :

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σειρά νομοθετημάτων  προσπαθεί  να επιβάλει αντισυνταγματικούς κανόνες στην λειτουργία των Α.Ε.Ι., χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το συνταγματικά κατοχυρωμένο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.

Αυτό επιχειρούν να κάνουν και με την περιουσία   του Πολυτεχνείου Κρήτης αφού βάζουν εμπόδια  στην  αξιοποίηση της περιουσίας του .
Εμείς οι Χανιώτες είμαστε θεατές στο ίδιο έργο εδώ και χρόνια ,οταν  οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές  στην προσπάθεια τους να αξιοποιήσουν την περιουσία του Πολυτεχνείου   βρίσκουν εμπόδιο τους καταληψίες, είτε πρόκειται για την δωρεά του ακίνητου ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ στην οδό Τζανακάκη, είτε για τα κτήρια της παλαιάς Μεραρχίας.

Η απόφαση του Πολυτεχνείου να αναθέσει τη διαχείριση των κτηρίων της Μεραρχίας, των Στρατώνων και των τούρκικων Φυλακών, στην Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του Πολυτεχνείου, η οποία ελέγχεται από τα Α.Ε.Ι., είναι  στην σωστή κατεύθυνση.

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προς όφελος της λειτουργίας του Ιδρύματος και η ταυτόχρονη λήξη της παράνομης κατάληψης του κτηρίου της Μεραρχίας στην Παλαιά Πόλη των Χανίων είναι επιβεβλημένες ενέργειες και λογω της επικινδυνότητας του κτηρίου, οι οποίες έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη  σεβόμενη   τους κανόνες της νομιμότητας στηρίζει την προσπάθεια   του Πολυτεχνείου Κρήτης  να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας  του Ιδρύματος .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook