Με «πάντρεμα» μουσικών και παραδοσιακών χορών από την Κρήτη, τον Πόντο, την Ήπειρο, την Μ. Ασία συνεχίζεται με επιτυχία στη Μεσαρά το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορού που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης με τον μουσικοχορευτικό σύλλογο Μεσαράς και πολιτιστικούς φορείς.

Οι 104 χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί χειροκροτήθηκαν θερμά από τους εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την μεγάλη πλατεία στο χωριό Σίβα χθες βράδυ, εντυπωσιασμένοι από το εκπληκτικό θέαμα με το ταλέντο τους, τις παραδοσιακές στολές και τα ακούσματα τους.

Για την επιτυχία της οργάνωσης του φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού συλλόγου Μεσαράς Κώστας Γεωργιλαδάκης ευχαρίστησε δημόσια τον παριστάμενο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη και συνδιοργάνωση του θεσμού, τονίζοντας ότι, στόχος είναι να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα με την συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων και από το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση επίσης θερμές ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη εξέφρασε και η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σίβα «Θέμος Κορνάρος» Ευαγγελία Ανδρουλιδάκη, η οποία δια μέσου του μουσικοχορευτικού συλλόγου Μεσαράς, τίμησε τον Περιφερειάρχη με ειδική πλακέτα ως αναγνώριση, όπως είπε, της στήριξης που παρέχει στο σύλλογο αλλά και γενικότερα στη παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης. Επίσης ο κ. Γεωργιλαδάκης έδωσε στον Περιφερειάρχη μια εικόνα με τον Ιησού Χριστό ενώ και ο εκπρόσωπος του φιλοξενούμενου συλλόγου «Κωστηλάτα» Γιάννης Παπαγιάννης δώρισε στον κ. Αρναουτάκη μια παραδοσιακή γκλίτσα.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη, των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Μαρή και Λάμπρου Καμπουράκη, του αντιδημάρχου Φαιστού Γ. Μαυράκη, και πλήθους κόσμου ευχαρίστησε για την τιμή αλλά και την επιτυχία του πανελλήνιου παραδοσιακού φεστιβάλ τονίζοντας ότι η Περιφέρεια, συνεργάζεται με τους φορείς και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις που προωθούν την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του νησιού μας αλλά και ευρύτερα. Ο Περιφερειάρχης έδωσε επίσης συγχαρητήρια στους οργανωτές, στους συμμετέχοντες χορευτές, μουσικούς και σε όλους τους πολίτες που αγκαλιάζουν το 5ο Φεστιβάλ Χορού στη Μεσαρά. 

Την παρουσία του προγράμματος της όλης εκδήλωσης έκανε ο Γιώργος Βιτώρος γνωστός για την προσφορά του στη παράδοση με τη συμμετοχή του Στάθη Μονιάκη. Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσης παρουσίαση του βιβλίου της  Μάρως Γεωργιλαδάκη «Τα ζάλα μου» που αναφέρεται στη παράδοση της Κρήτης και το οποίο δώρισε η συγγραφέας στο Περιφερειάρχη. Το φεστιβάλ-η έναρξη του οποίου έγινε από το χωριό Σίβα με γλέντι του Λευτέρη Γεωργιλαδάκη- συνεχίζεται σήμερα 18 Ιουλίου στη πλατεία Τυμπακίου όπου θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με τον Κωστή Κακουδάκη –και Μιχάλη Πετσάκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19-7-17 στους Αγίους Δέκα στον χώρο του Γυμνασίου καντάδα στο χωριό παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και ακολουθεί κρητικό γλέντι με τον Νίκο Κυριακάκη. Τέλος στις 20-7-17 στο Καλαμάκι καντάδα στο παραλιακό δρόμο , παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και  κρητικό γλέντι με τον Ανδρέα Μανωλαράκη.  Στο φεστιβάλ συμμετέχουν ο πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου το «ΠΟΖΑΡ», ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ποντίων Ριζοχωρίου, ο πολιτιστικός-μουσικοχορευτικός σύλλογος «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» από την Άρτα και το χορευτικό του συλλόγου Μεσαράς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook