Το σαλόνι του αυτοκινήτου έχει τόση βρωμιά, που πιθανότατα δεν θα είχε φανταστεί κανείς. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι ο βιολογικό καθαρισμός, που θα δώσει μια διαφορετική λάμψη!

Όλοι πάνω-κάτω ξέρουμε ότι, απλά, η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου μας, περιέχει ορισμένα μικρόβια. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συντελείται εντός της ταπετσαρίας και πόσα μικρόβια κάνουν «πάρτι» εκεί.

Και το δερμάτινο σαλόνι παίρνει τον βιολογικό του!

Στην περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι, τότε η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση δε θα βλάψει το δέρμα. Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα και τη διάρκεια ζωής του. Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται (η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη) κάθε 15 μέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.

Η διαδικασία του βιολογικού δεν είναι απλή υπόθεση

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί σωστά από επαγγελματίες του χώρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Κατά μέσο όρο, στην περίπτωση του υφασμάτινου σαλονιού, απαιτούνται 2 έως και 4 ώρες, μόνο για το καθάρισμα.

Ας δούμε όμως τα βήματα ένα – ένα: 

Βήμα 1 
Στο επαγγελματικό μηχάνημα της Karcher ρίχνεται το ειδικό υγρό (της Porzelack στην συγκεκριμένη περίπτωση) με το οποίο επιτυγχάνεται ο καθαρισμός. 

Βήμα 2
Πριν από οτιδήποτε άλλο, το εσωτερικό «ξεσκονίζεται» πάρα πολύ καλά με τη βοήθεια αέρα υπό πίεση. Πέρα από την ταπετσαρία, καθαρίζονται και οι αεραγωγοί για να απομακρυνθούν σκόνες και τυχόν βρωμιές. 

Βήμα 3
Σε αυτό το βήμα του καθαρισμού βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να επιτρέψετε να ακουμπήσει η σκούπα, στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω, στον ουρανό του αυτοκινήτου σας, μιας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της δύναμης της, να ξεκολλήσει ο ουρανός και να «κρεμάσει». Οπότε ο καθαρισμός θα επιτελεστεί μόνο με μαλακό πανί και καλό τρίψιμο. 

Βήμα 4
Οι πλαϊνές ταπετσαρίες ψεκάζονται και αυτές και εν συνεχεία τρίβονται ενδελεχώς με ειδικό βουρτσάκι. 

Βήμα 5
Παραπονεμένοι δεν μένουν ούτε οι αεραγωγοί, στους οποίους ρίχνεται το χημικό καθαρισμού και οι οποίοι στη συνέχεια καθαρίζονται με ένα πινέλο. 

Βήμα 6
Τα καθίσματα, ψεκάζονται κι αυτά με την σειρά τους με το χημικό καθαριστικό, τρίβονται με το ειδικό βουρτσάκι και στη συνέχεια με τη σκούπα απορροφώνται τα πάντα, τα οποία καταλήγουν στο ειδικό δοχείο. 

Βήμα 7
Τίποτε δεν μένει στην τύχη, μιας και πλένονται με την προαναφερθείσα διαδικασία όλες οι επιφάνειες του αυτοκινήτου, το πάτωμα, αλλά και ο χώρος αποσκευών. 

Βήμα 8
Τα πατάκια δεν ξεφεύγουν από την καθαριστική μανία μιας και πλένονται εις βάθος και αυτά… 

Βήμα 9
… όπως και τα προσκέφαλα! 

Βήμα 10
Όταν ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός, το καλοριφέρ μπαίνει σε λειτουργία με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να στεγνώσουν πλήρως οι ταπετσαρίες του αυτοκινήτου.

Επώνυμο κατάστημα και προϊόντα, μακριά από τον ουρανό η σκούπα

1. Επιλέξτε ένα επώνυμο κατάστημα. Μην διστάσετε να ζητήσετε να δείτε δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του σας ικανοποιούν. 

2. Πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα. 

3. Σε καμία των περιπτώσεων μην αφήσετε να μπει σκούπα στην οροφή του αυτοκινήτου σας, ώστε να αποφύγετε ένα πιθανό ξεκόλλημα της βενζινόκολλας που κρατάει την ταπετσαρία της οροφής. Οι ειδικοί προτείνουν η ειδική αυτή σκούπα να μην μπαίνει στις ταπετσαρίες που επενδύουν τις πόρτες, μιας και σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει φόβος να ξεκολλήσει η ταπετσαρία.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook