Το ζήτημα της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Λιμενικό Σώμα, έθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πλακιωτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή του ο κ. Πλακιωτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Υπουργό

Είναι ανήκουστο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών και αυτονοητών αγαθών, όπως είναι η Υγεία, όταν δίνουν ένα καθημερινό 24ωρο αγώνα. Όπως είναι απαράδεκτο να υφίσταται τέτοια απαξίωση, καθώς εκτός από την αποκοπή του Λιμενικού Σώματος από τη ναυτιλία, παρατηρούνται πρωτόγνωρα φαινόμενα αποσύνθεσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κατά το δοκούν μεταθέσεις, οι οποίες μάλιστα καθυστερούν, οι ελλείψεις ακόμη και σε καύσιμα για τα λιμενικά σκάφη και πλέον η απουσία ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ιατροί και φαρμοκοποιοί παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να στερούνται του δικαιώματός τους στην Υγεία και να καλούνται να επωμιστούν –σε κάποιες περιπτώσεις- δυσθεώρητα οικονομικά βάρη, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το ντόμινο της διακοπής της χορήγησης των υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων επεκτείνενται, μετά τη Χίο και τη Μυτιλήνη, παντού, ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Λασίθι, όπου χαρακτηριστικά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης απευθύνει έκκληση αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση.

Στο τέλος ο κ. Πλακιωτάκης καταλήγει ρωτώντας τον κ. Υπουργό

-Πότε επιτέλους θα αντιμετωπιστεί η διακοπή χορήγησης υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στους Λιμενικούς;