Ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Mε ερώτηση τους προς τo Υπουργείo Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους βουλευτές κ.κ   Γ. Κουτσούκο, Γ.Μανιάτη και Γ. Αρβανιτίδη ζητούν ευνοϊκή ρύθμιση επανένταξης των οφειλετών του Δημοσίου που απεντάχθηκαν από τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και άλλοι οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν κάνει χρήση των διατάξεων του Ν.4305/2014 αλλά και του Ν. 4321/2015 (100 δόσεις) απεντάχθηκαν, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, της έλλειψης ρευστότητας και των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας.

Επειδή, η απένταξη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας και οδηγεί πολλούς από αυτούς σε οριστική έξοδό τους από την οικονομική ζωή.

Επειδή, είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου και θα συμβάλλει στην εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών η συνέχιση της εξυπηρέτησης των οφειλομένων μέσω των ρυθμίσεων που διευκολύνουν τους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή:

1.Πόσοι είναι οι αρχικά ενταχθέντες οφειλέτες στις ρυθμίσεις των Νόμων 4305/2014 και 4321/2015 και πόσοι εξακολουθούν να παραμένουν εντός της ρύθμισης ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τις μηνιαίες δόσεις;

2.Προτίθεται η Κυβέρνηση να εξετάσει μια αναγκαία και επωφελή για τα δημόσια οικονομικά και την οικονομική δραστηριότητα ευνοϊκή ρύθμιση επανένταξης των οφειλετών που απεντάχθηκαν, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook