Το 6ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας, θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, από 21 έως 30 Ιουλίου.

Το Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία διοργανώνουν για έκτη χρονιά από  21 έως 30 Ιουλίου 2017  το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Συνδιοργανωτές είναι, επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, ο Δήμος Πλατανιά, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, o Δικηγορικός Σύλλογος Χανιών και το ΕΒΕΧ με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης.

Στο πρόγραμμα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και τουρισμού καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Βιολογίας και Περιβάλλοντος. Οι  πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ.  Γ. Φίλης, Χ. Χιντήρογλου,  Α. Βέγλης,  Δ. Χαραλάμπης, Γ. Πλειός, Μ. Ρήγου, Α. Σκαμνάκης, Ν. Τσιτσανούδη- Μαλίδη, Φ. Γαλατσοπούλου, Κ. Κεντερελίδου. και Ι. Βουρδουμπάς και Ι. Κωσταρέλλα θα αναλύσουν το περιβάλλον σε σχέση με κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα. Οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι και ερευνητές  κ.κ. Π. Λυμπεράκης,  Γ. Κουτράκης, Α. Αθανασάκης, Χ. Γεωργιάδης, Μ. Προμπονάς, Γ. Πιλογκότση, Π. Γεωργιακάκης, Τ. Πλουμή και Φ. Ποντικάκης και Δ. Μήτκα θα αναφερθούν σε περιπτώσεις εφαρμογής και καλής περιβαλλοντικής πρακτικής και εκπαίδευσης ενώ  επαγγελματίες και στελέχη του τουρισμού οι κ.κ Κ. Κώτσογλου, Χ. Μυλωνάκης και Τ. Γούργουρας θα προσεγγίσουν το περιβάλλον μέσα από το πρίσμα του τουρισμού. Για το περιβαλλοντικό δίκαιο θα μιλήσου οι νομικοί Μ. Μανιαδάκη και Ε. Τζινευράκη ενώ οι δημοσιογράφοι κ.κ. Piotr Ikonowicz και Hans Hermann θα αναλύσουν τις σχέσεις δημοσιογραφίας και περιβάλλοντος. 

Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές βιωματικές επισκέψεις ενώ παράλληλα θα υπάρξουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Ψευδείς Ειδήσεις», την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 10.00 στο πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Τουρισμός» ενώ στις 27 Ιουλίου στις 19.00 στο Μουσείο Τυπογραφίας «Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη εσπερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Οικοσυστήματα ». 

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου: http://www.rpi.gr/contact-us/ 
Email: [email protected]
Twitter: @RpiGr
Facebook: @RegionalPressInstitute (Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου – ΙΕΤ)
Τηλ.: 28250-71313/14 κινητό: 6948119787

 

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook