Μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να προχωρήσει στην κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έγινε τελικά η κατακύρωση του έργου και ο ανάδοχος υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής και αποπεράτωσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Άγιο Νικόλαο.

Το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επί του οποίου θα κατασκευασθεί το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου και έχει εμβαδόν 2.234 τετραγωνικά μέτρα. Το νέο κτίριο του ΙΚΑ θα αποτελείται από το κτίριο (Α) που θα στεγάζει τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου με εμβαδόν 1.434 τετραγωνικά μέτρα και από το κτίριο (Β) που θα στεγάζει τις Διοικητικές Υπηρεσίες, με εμβαδόν 876 τετραγωνικά μέτρα και το υπόγειο κάτω από τα δύο κτίρια με συνολικό εμβαδόν 1.233 τετραγωνικά μέτρα.

Η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου προβλέπεται σε 730 ημερολογιακές μέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη ανέγερσης του νέου κτιρίου των Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες και σε ολόκληρο το Νομό Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook