Μέσω αγγελίας διέθετε προς πώληση αυτοσχέδιο σκεύασμα «βιολογικό καφέ», ισχυριζόμενος ότι επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, προχθές στην Αθήνα, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελιών χρηστών του διαδικτύου, ότι χρήστης κλειστής ομάδας μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει αγγελία, με την οποία διέθετε προς πώληση αυτοσχέδιο σκεύασμα «βιολογικό καφέ», υποσχόμενος στους υποψήφιους αγοραστές ότι η κατανάλωσή του επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε και την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του κοινωνικού δικτύου καθώς και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά και προανακριτικά η δράση του.

Προχθές (18 Ιουλίου 2017), κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον ημεδαπό, κατά την παραλαβή προσημειωμένου χαρτονομίσματος για την πώληση του σκευάσματος.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στην οικία καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη καφέ χρώματος και κόκκους πράσινου χρώματος αγνώστου προελεύσεως, συνολικού μικτού βάρους

  • (18) γραμμαρίων,

  • το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των (50) ευρώ και

  • κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι κατασχεθείσες αυτοσχέδιες συσκευασίες απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook