Τέσσερις σοβαρά τραυματίες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ μεταφέρθηκαν στο νησί 

Tελευταία ενημέρωση 10:38

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το Flashnews.gr, στην Κρήτη μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος 4 σοβαρά τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω που στοίχισε τη ζωή σε 2 άτομα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, oι δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο ένας μεταφέρθηκε δυστυχώς σε σοβαρή κατάσταση με ακρωτηριασμένο το αριστερό κάτω άκρο. Ο δεύτερος τραυματίας διακομίζεται διασωληνωμένος με σοβαρή υπαραχνοειδή εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα τραύματα των άλλων δυο ατόμων είναι σε καλύτερη κατάσταση, συγκεκριμένα ο ένας τραυματίας φέρει κάταγμα οφθαλμικής κόγχης και ο δεύτερος φέρει κατάγματα.

Όπως είχε δημοσιεύσει και νωρίτερα το Flashnews.gr τα κεντρικά του ΕΚΑΒ έθεσαν σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Κρήτης καθώς από την αρχή κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των τραυματιών από την Κω, στην Κρήτη και συγκεκρίμενα στο Ηράκλειο, όπου διακομίσθηκαν στις 10:30 με αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Οι τέσσερις τραυματίες σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν την ώρα του σεισμού στην ίδια περιοχή της πόλης που βρίσκονταν και διασκέδαζαν και τα δυο άτομα που έχασαν τη ζωή τους.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Τασσόπουλο και τα δύο νοσοκομεία της πόλης βρίσκονταν από νωρίς σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούν τους 4 τραυματίες αλλά και άλλα περιστατικά από την Κω.

Συγκεκριμένα οι τραυματίες θα νοσηλευτούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, την Ορθοπεδική και την Οφθαλμολογική κλινική.

Σύμφωνα με τον κύριο Τασσόπουλο και στα δύο νοσοκομεία έχουν εξασφαλιστεί κραβάτια τόσο στις ΜΕΘ αλλά και στις κλινικές για τυχόν άλλες διακομιδές περιστατικών από την Κω ενώ όλο τπ προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook