Για… επιλεκτική ευαισθησία κατηγορούν τον Σταύρο Κοντονή οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, με αφορμή την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά την απόρριψη της αίτησης της Ηριάννας Β.Λ. για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για θέματα αρμοδιότητάς του στη Βουλή, είχε χαρακτηρίσει «δυσάρεστη έκπληξη» το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ.

Οι δύο καταδικασθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημοσιοποίησαν το ακόλουθο κείμενο:

“Η επιλεκτική, καιροσκοπική και άκρως επικίνδυνη πολιτικά για τον αγώνα στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά ζητήματα καταστολής φάνηκε με τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή στην υπόθεση με τη φοιτήτρια που φυλακίστηκε με τον 187Α.

Σ’ αυτή την υπόθεση όπου η φοιτήτρια ούτε σχέση έχει με την κατηγορία ούτε με τον Α / Α χώρο ούτε καν με την πολιτική, ο Κοντονής υπερθεμάτισε ενάντια στην αυθαιρεσία των δικαστών – με την κυβέρνηση σύμφωνη η οποία του προσέφερε πολιτικές πλάτες – μιλώντας για ακροδεξιά στροφή της δικαιοσύνης.

Όταν η ίδια καθεστωτική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ( ΠΡΟ.ΠΟ ), το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διαπρεπείς “επιστήμονες”  απήγαγαν το παιδί μας, το κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς να ξέρουμε που είναι, το έκλεισαν σε ψυχιατρείο φρουρούμενο και σε απομόνωση, ο Κοντονής υπεραμυνόταν αυτής της κρατικής επιλογής μιλώντας για «συνήθη» διαδικασία.

Όταν το 6χρονο αυτό παιδί είναι το παιδί των 2 αμετανόητων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, είναι το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη και το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο σε μια τέτοια περίπτωση  δεν έχει καμιά σημασία.

Σημασία έχει να πληγεί ο Επαναστατικός Αγώνας ακόμα και αν το τίμημα είναι η ψυχική αποδόμηση και εξόντωση ενός 6χρονου παιδιού.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά. Τώρα είναι αυθαιρεσία.

Τότε ήταν  “συνήθης” διαδικασία”.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook