Τη σύλληψη ενός πρίγκηπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας, διέταξε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο Σαλμάν, καθώς φέρεται να έδερνε για πλάκα απλούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες.

Ειδικότερα πρόκειται για μέλος της οικογένειας Αλ Σαούντ (Saud) και είναι ο πρίγκηπας Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz Al Saud (ναι το όνομα είναι μεγάλο).

Η εντολή του βασιλιά, που φέρεται να είναι εξοργισμένος, αφορά όχι μόνο στον πρίγκηπα αλλά και σε μέλη του περιβάλλοντός του.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα και απεικονίζονται άνθρωποι που τους χτυπά με ιδιαίτερη βαναυσότητα ο πρίγκηπας και αυτοί ανήμποροι να αντιδράσουν δέχονται τα ραπίσματα αδιαμαρτύρητα.

Σε μια περίπτωση ο πρίγκηπας φαίνεται να κραδαίνει και ένα όπλο.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail δεν είναι ξεκάθαρο εάν πράγματι πρόκειται για τον πρίγκηπα που προβαίνει σε αυτές τις πράξεις , όμως ο άνδρας που εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο και αυτός που κρατά το όπλο μοιάζουν στην περιγραφή του πρίγκηπα.

Σε ένα από τα αποσπάσματα του βίντεο, όπως τα μεταδίδει η Middle East Eye ακούγεται να λέει σ΄ένα από τα θύματά του:«Πάρκαρες δίπλα στο σπίτι μου, θα @@@ την μητέρα σου στον τάφο». Σε κάποιο άλλο σημαδεύει με ένα στρατιωτικό όπλο έναν άλλο πολίτη.

Υπάρχουν πολλά σαδιστικά περιστατικά που καταγράφονται, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή επικράτησε χαρά μεταξύ των πολιτών όταν έμαθαν για τη σύλληψη του πρίγκηπα, η οποία μάλιστα καταγράφεται και σε βίντεο και αναρτήθηκε στο Twitter.

Εν τω μεταξύ ο βασιλιάς έδωσε εντολή να μην αποφυλακιστεί κανείς έως ότου αποδειχθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη όπως προστάζει ο αυστηρός ισλαμικός νόμος.

Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εκτελέσεων στον κόσμο και οι τιμωρίες είναι ιδιαίτερα βάναυσε. Πέρυσι ένας πρίγκηπας, που είχε κατηγορηθεί ότι δολοφόνησε έναν πολίτη εκτελέσθηκε.

Ο βασιλιάς Σαλμάν δήλωσε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook