Καθησυχαστικοί εμφανίζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τουριστικοί πράκτορες της Κω μετά τον μεγάλο σεισμό, αν και τα υπάρχοντα προβλήματα δημιουργούν, όπως φαίνεται, προβλήματα στον προγραμματισμό των πρακτόρων.

Μιλώντας με το πρακτορείο Mouratti Tours, που βρίσκεται στη Ρήγα Φεραίου 3 & Υψηλάντη Αλεξάνδρου, μας τόνισε ότι «η επόμενη μέρα μας βρίσκει ψύχραιμους και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, πέραν του λιμανιού».

Στο σημείο αυτό, η κα Μαροπούλου από το τουριστικό γραφείο Tigaki Tours, που βρίσκεται στην περιοχή Τιγκάκη, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι και κάνει λόγο για μεγάλο ζημιά, που δεν επιτρέπει στο Blue Star να προσεγγίσει στο λιμάνι. Τα καλά ωστόσο νέα, όπως εξηγεί, και έχουν άμεση συνάρτηση με τον τουρισμό και το εισερχόμενο ρεύμα, αφορούν το αεροδρόμιο, που όπως είπε τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται, όπως εξηγεί η κα Μαροπούλου, στη σύνδεση του νησιού με την Τουρκία, αφού εκεί καταστράφηκε το κτίριο ελέγχου των διαβατηρίων. Για τον λόγο αυτό ημερήσιες εκδρομές πάντα προς την Τουρκία έχουν ακυρωθεί.

Στην περιοχή Τιγκάκι, όπως λέει η κα Μαροπούλου, που δεν έχει δεχτεί τα βέλη του σεισμού, όλα κυλούν ομαλά. Ωστόσο, αναφέρει ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις τουριστών που έσπευσαν να εγκαταλείψουν το νησί, με τη γενικότερη ωστόσο εικόνα να είναι αυτή της ψυχραιμίας και της ομαλότητας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνεται, το επόμενο διάστημα θα φανεί αν υπάρξουν ακυρώσεις τουριστικών πακέτων από το εξωτερικό προς το νησί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook