Ανακοίνωση Αν. Προέδρου και Διευθυντή της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Ευ. Καρκανάκη:

«Παρά το γεγονός πως στην Κρήτη συνεχώς συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, η αγορά του Ηράκλειου «βουλιάζει» σε μια συνεχώς επιδεινούμενη κρίση. 

Σχεδόν 600 επιχειρήσεις διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μόνο τους τελευταίους 6 μήνες στο Ηράκλειο, ενδεικτικό της απόγνωσης του εμπορικού κόσμου.

Η κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα δεν είναι καλύτερη με τα λουκέτα να φτάνουν τα  8.511 μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ, το 64% των επιχειρηματιών πασχίζουν να επιβιώσουν σε ένα καθόλα εχθρικό κλίμα υπερφορολόγησης, ασταθούς φορολογικού πλαισίου κι έλλειψης ρευστότητας. Ενώ, όταν υπάρχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση οι όροι είναι σχεδόν «τοκογλυφικοί», εξαιτίας του συνεχιζόμενου καθεστώτος «ασφυξίας» που επέβαλαν τα capital controls του 2015.

Ποια η «εναλλακτική» της Κυβέρνησης σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση;

Καμία στρατηγική για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης. 
Κανένα κίνητρο για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις.
Καμία νομοθετική πρωτοβουλία στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη, αλλά εμμονικά προσκολλημένη σε κρατικιστικές πολιτικές που προσβλέπουν μόνο σε νέους έμμεσους και άμεσους φόρους που ματαιώνουν κάθε επενδυτική προσπάθεια και επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Μοναδική λύση η πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει άμεσα σε νέες επενδύσεις, αύξηση της ρευστότητας και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook