Τι αναφέρεται για καθένα από τους 4 τραυματίες του φονικού σεισμού

Επίσιμη ανακοίνωση έδωσε στην δημοσιότητα το ΠΑΓΝΗ, σχετικά με την κατάσταση των 4 ατόμων που μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο ΠΑΓΝΗ από τον φονικό σεισμό της Κω.

Σοβαρότερη η κατάσταση του Νορβηγού που έχει υποστεί ακρωτηριασμό και στα δυο κάτω άκρα, όπως νωρίτερα σας ενημέρωσε στο Flashnews.gr

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν περιστατικά που ενδεχομένως να μεταφερόταν σε αυτά από την Κω.

Στις 10:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) διακομίστηκαν τέσσερις τραυματίες, 2 Έλληνες και 2 Αλλοδαποί, η εικόνα που παρουσιάζουν έχει ως εξής:

1. Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος,  με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη. 

2. Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω  ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.  

3. Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

4. Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει  να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια  για την επιτυχή  αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Με νεώτερο δελτίο μας θα ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των ασθενών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook