Νέα παράταση στον ισχύοντα νόμο τακτοποίησης των αυθαιρέτων ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, καθώς το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβλάλλοντος δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” την παράταση προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στα τέλη Αυγούστου , όταν θα ανοίξει το Κοινοβούλιο. 

Δεδομένα ότι η προθεσμία εκπνέει στις 23 Ιουλίου , η νέα παράταση αναμένεται να έχει διάρκεια ένα ενάμιση μήνα, προκειμένου να μη βρεθεί στον αέρα η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων ωσότου ψηφιστεί ο νέος νόμος. Συνολικά πρόκειται για την έβδομη παράταση του νόμου Καλαφάτη (4178/2013), που τέθηκε αρχικά σε ισχύ για 18 μήνες και κλείνει αισίως 48!

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, πολλοί από όσους έχουν υπαχθεί στους προηγούμενους νόμους δεν πληρώνουν, καθώς δεν τους περισσεύουν χρήματα και περιμένουν τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που υπόσχεται ο νέος. 

Σε έναν άλλο τομέα, αυτόν της διαχείρησης των απορριμάτων, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των έργων, τονίζοντας πως το μεγάλο στοίχημα θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων , κυρίως των ΟΤΑ, και η ωρίμανση των έργων. 

Τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα ξεπερνούν τα 1 δισ. ευρώ. Τα 877.000.000 ευρώ θα κατευθυνθούν σε δράσεις διαχείρισης οικιακών απορριμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 130.000.000 ευρώ στα βιομηχανικά απόβλητα. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook