Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονου χορού για αύριο

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

11:00 – 11:40 

“Μουσική εν- σωμάτωση” 

Μουσική (Πιάνο): Χρήστος Γαρμπιδάκης 

Χορός- Ερμηνεία: Γιώργος Αναστασάκης, Χρύσα Γεωργίου, Ιουλία Ζαχαράκη, Μαρικίτα Λυρώνη, Άννα Παπαδάκη, Έλενα Παπαδάκη, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης

12:00 – 18:00

TUC TΙΕ Lab, “Χ[ω]ρεύοντας – η διάδραση μεταξύ σώματος και χώρου μέσα από την κιναισθητική ψηφιακή επεξεργασία” (εργαστήριο- παρουσίαση)

19:00 – 20:00 Παράσταση

“HUMAN ReCONSTRUCTIONS” / Σοφία Κονδυλιά

Το 7ο Dance Days Chania επενδύει στη σχέση χώρου και σώματος και προτείνει performance, ερευνητικό εργαστήριο και παράσταση, μια ολόκληρη ημέρα στο ΚΑΜ.

Η ημέρα ξεκινά με  την performance “Μουσική εν- σωμάτωση” με μουσική πιάνο από τον Χρήστο Γαρμπιδάκη και κίνηση από την Ομάδα Σύγχρονου Χορού “Συν-Κίνηση” και συνεργάτες. [Είσοδος Ελεύθερη]

Στη συνέχεια, έχοντας ως υπόβαθρο τις ερευνητικές δράσεις επάνω στην κιναισθητική αντίληψη του χώρου, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί δράση που θα παρουσιάζει χορογραφίες επηρεασμένες από μεταβολές στο χώρο, γεωμετρικές, μορφολογικές και φαινομενολογικές. Το πλαίσιο εφαρμογής στηρίζεται στην καταγραφή του κινούμενου σώματος με τον αισθητήρα βάθους-κίνησης Kinect και την μοντελοποίηση της κίνησής του. Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μαριάνθη Λιάπη & Κων/νος Α. Ουγγρίνης. [Είσοδος Ελεύθερη]

Τέλος, παρουσίαση του έργου “HUMAN ReCONSTRUCTIONS” από τη χορογράφο- αρχιτέκτονα Σοφία Κονδυλιά. Mία διαδραστική παράσταση-διάλεξη που αναφέρεται στη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων. «Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…» [Γενική είσοδος 7ευρώ]

 

“Zement, the solo” Jill Crovisier [Λουξεμβούργο] 23  Ιουλίου | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Στο Zement («cement»), η νεαρή καλλιτέχνης Jill Crovisier στηρίζει τη χορογραφική της έρευνα στο θέμα του διαχωρισμού, δίνοντας έμφαση στο συμβολισμό του τοίχου. Σύμφωνα με την χορογράφο, το ανθρώπινο χέρι χτίζει τοίχους, κι έτσι ο άνθρωπος είναι η πηγή όλων των μορφών διαχωρισμού αποσκοπώντας στην προστασία, στον εγκλεισμό ή στην καταστροφή. Πέρα από την ευθύνη των ανθρώπων για τις πολιτικές αποφάσεις, το χέρι είναι επίσης, ο καθρέφτης της ζωής.

Χορογραφία & ερμηνεία: Jill Crovisier

Σχέδιο φωτισμού: Bruce Durand
Κοστούμια: Jill Crovisier

Με την υποστήριξη: 3 C-L CENTRE DE CREATION CHOREGRAPHIC LUXEMBOURGEOIS
http://jcmdance.com/

Τιμές εισιτηρίων και για τις 2 παραστάσεις: 10ευρώ κανονικό- 7ευρώ φοιτητικό- ανεργίας- πολυτέκνων

“Skins” Jung In Lee [Ν. Κορέα] 23  Ιουλίου | 21:45 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Απαιτώ οικειότητα απλώνοντας ένα ιδρωμένο χέρι. Δεν μπορώ να μην απλώνω το χέρι, αλλά με πιάνει κρύος ιδρώτας από την στιγμιαία άβολη επαφή. Σύντομα, κλείνω τα μάτια μου. Από τις περίπλοκες καθημερινές αισθήσεις μέχρι τα υστερικά συναισθήματα. Ακούσια και άμεση επαφή, στιγμιαία ενόχληση, έντονες αισθήσεις με εκείνο το συναίσθημα. Μπορεί ο χορός να εκφράσει τα περιφερικά νεύρα; Βασισμένο στη δική μου εμπειρία.

Χορογραφία, Χορός: Lee Jung In
Μουσική: Lee Dae Heung
Φωτισμός: Park Ju won
Βοηθός Κίνησης: Lee Seung Ju

 

“HUMAN ReCONSTRUCTIONS”
Σοφία Κονδυλιά
23  Ιουλίου | 19:00 | Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Ένα βιογραφικό solo της αρχιτέκτονος και  χορογράφου Σοφίας Κονδυλιά. Μία θεατρική σύνοψη της έρευνας «Αρχιτεκτονική + Χορός».  Mία διαδραστική παράσταση-διάλεξη που μιλά για την καλλιτεχνική δημιουργία – για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων.
«Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…»
Τη στιγμή ακριβώς που γεννιέται μία νέα ιδέα, ο δημιουργός νιώθει εσωτερική «κίνηση» μέσα του. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο πυροδοτεί, αλλά και τροφοδοτεί συνεχώς ολόκληρη τη συνθετική διεργασία, σε όλα της τα στάδια, έως ότου η ασαφής «κίνηση», που είχε αρχικά αισθανθεί, αποτυπωθεί μέσα στο έργο, ως προσωπικό ρυθμικό (ακουστικό, οπτικό, μυϊκό) ιδίωμα και ύφος. Η «κίνηση» του καλλιτέχνη μεταμορφώνεται ακούσια σε κίνηση μεταφορική, που χαράζεται ερήμην του μέσα στη ύλη, αφήνοντας το διακριτό της στίγμα μέσα στην ιδέα, τη δομή και τη μορφοποίηση του έργου και ενεργοποιώντας όχι μόνο τον χώρο, αλλά και το ίδιο το έργο.
Η παράσταση συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη της τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου.
Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της δημιουργού, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή… και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς… αυτό που φτιάχνεις.

Human Constructions | Sofia Kondylia_teaser 4 from Sofia Kondylia on Vimeo.

 

Σύλληψη |Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού (Ελληνικά),  Έυα Παπαδοπούλου (Αγγλικά)
Κείμενο διάλεξης: Σοφία Κονδυλιά
Σχεδιασμός σκηνικού: PV
Επιλογή κοστουμιού | Φωτισμοί | Γραφιστικά | Επεξεργασία video: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφία: PV, Μαριάνα Μπολάνο, Μάνος Γαρυφάλλου
https://sofiakondylia.com/

Εισιτήρια: 7ευρώ γενική είσοδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook