Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη εταιρεία που μαθαίνουμε ότι αποφασίζει να ασχοληθεί με την κατασκευή ενός αρθρωτού smartphone

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη εταιρεία που μαθαίνουμε ότι αποφασίζει να ασχοληθεί με την κατασκευή ενός αρθρωτού smartphone, μετά τη Google και το Project Ara (το οποίο είχε τις ρίζες του στο Project Bloks που ξεκίνησε το 2013 από τις ερευνητικές ομάδες στην Google, Research at Google και Google Creative Lab, τον Paulo Blikstein από το Πανεπιστήμιο του Stanford και το στούντιο design IDEO).
Τα σχετικά νέα, ότι το Facebook δηλαδή εργάζεται πάνω σε μία αρθρωτή (modular) συσκευή έγιναν γνωστά από μία αίτηση για ευρεσιτεχνία που κατέθεσε η εταιρεία πρόσφατα. Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία μπορεί και να χρησιμοποιηθεί σαν τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση δεν αποτελεί πάντως έκπληξη αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα περισσότερα μέλη της ομάδας που βρίσκονταν πίσω από το Project Ara της Google, το οποίο δεν πρόλαβε να έχει κάποιου είδους επίδραση στην βιομηχανία, εργάζονται τώρα για το Facebook και πιο συγκεκριμένα στο Facebook Building 8, το εργαστήριο που είναι υπεύθυνο και για την αίτηση της ευρεσιτεχνίας.

Επισήμως, το Facebook αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στην αίτηση για την ευρεσιτεχνία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα στο Building 8 έχει εστιάσει στην ανάπτυξη μίας τελευταίας τεχνολογίας κάμερας καθώς και σε τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης.

Η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί τόσο ως έξυπνο ηχείο με ψηφιακό βοηθό/ Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και ως κινητό. Στην αίτηση της ευρεσιτεχνίας γίνεται λόγος για “εκατομμύρια συσκευές” συνδεδεμένες σε ένα διακομιστή που μπορούν να φορτωθούν με διαφορετικό λογισμικό έχοντας ως βάση στοιχεία/ εξαρτήματα που μπορούν να αντικαθίσταται από άλλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook