Οι μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Κω με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, θα είναι δωρεάν μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. 

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, που επιχειρούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
«Είναι μία κίνηση στήριξης των πολιτών της Κω αλλά και μία έμπρακτη χειρονομία αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους επισκέπτες μας που μας στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κω για τις διακοπές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Ράμπα στο λιμάνι

Εν τω μεταξύ, αυτοψία στο λιμάνι από ειδικούς  έδειξε ότι ο κρηπιδότοιχος έχει αντέξει και αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα -καθώς μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση- ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας.
Το συντονισμό του συγκεκριμένου έργου που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μπορέσει να παραδοθεί το συντομότερο, θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.
Στη συνέχεια αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook