Το Παράρτημα Ηρακλείου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 43 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τίμησε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους και τους πολεμιστές του Ιουλίου/Αυγούστου 1974. 

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2016, τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου βρέθηκαν στο μνημείο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο, όπου ιερέας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας έψαλε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν και Έφεδροι Αξιωματικοί από το ΣΕΑΝ Ηρακλείου.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στην εκδήλωση, του βετεράνου Λοχία του Λόχου Βαρέων Όπλων της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Σφακιανάκη, ο οποίος έλαβε μέρος στον πόλεμο με τους Τούρκους και ήταν ένας εκ των παλικαριών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου που υπερασπίστηκαν το στρατόπεδό τους, κατά τη διάρκεια του Αττίλα 2, στην επική μάχη του τριημέρου 14-16 Αυγούστου 1974. Τιμητικά, κατέθεσε ο ίδιος το στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων, φανερά συγκινημένος.

43 Χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι έφεδροι απότισαν τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όσους στάθηκαν απέναντι στον Αττίλα.  Ήταν η τρίτη χρονιά που η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου πραγματοποιεί αντίστοιχη εκδήλωση στη πόλη, την μοναδική που γίνεται σε τοπικό επίπεδο, κάθώς είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες του 2016 και 2015

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook