Πέντε έφηβοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη επειδή χλεύαζαν και κατέγραφαν σε βίντεο έναν άνδρα που πνιγόταν, χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση για να τον σώσουν.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Ιουλίου και η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε, έπειτα από τη δήλωση εξαφάνισής του στις 14 Ιουλίου, σε κατάσταση αποσύνθεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε νεαροί, ηλικίας 14 με 16 χρονών, βρισκόντουσαν σε μια λίμνη στην περιοχή και κάπνιζαν μαριχουάνα, όταν είδαν έναν άνθρωπο να παλεύει μέσα στα νερά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντί να βοηθήσουν τον άνδρα,  ένας εξ΄ αυτών έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και κατέγραφε τον πνιγμό του. Στη συνέχεια, μάλιστα, ανέβασαν το βίντεο στο YouTube, χωρίς και να «σκεφτούν» να ενημερώσουν την αστυνομία για το περιστατικό.

Τα ονόματα των εφήβων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος που έχει αναλάβει την υπόθεση, «τουλάχιστον ένας από τους έφηβους δεν μετάνιωσε» για την πράξη του, ενώ οι γονείς του δηλώνουν συγκλονισμένοι.

Οι πέντε έφηβοι παραδέχτηκαν στις Αρχές πως είχαν πάει στο σημείο «για να καπνίσουν χόρτο», σύμφωνα με το CNNi. 

Η αδελφή του θύματος ανέβασε στον λογαρισμό της στο Facebook το βίντεο που αναρτήθηκε από τους πέντε κατηγορούμενους:

Σε αυτό ακούγονται οι νεαροί να λένε μεταξύ άλλων: «κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει, δεν έπρεπε να μπεις εκεί μέσα» ενώ όταν το σώμα του άνδρα χάθηκε μέσα στα νερά, ένα άτομο ακούγεται να λέει: «πέθανε». Και ακολούθησαν γέλια.

Γιατί βρισκόταν στη λίμνη

Αναπάντητο, πάντως,  παραμένει το ερώτημα γιατί ο 31χρονος Τζάμελ Ντουν κατέληξε στη λίμνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε μια «λεκτική φιλονικία» με την μητέρα του και πιθανόν και με την αρραβωνιαστικιά του, (η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του). Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, είπε στην κοπέλα του να φύγει από το σπίτι. Έπειτα, πήγε στη λίμνη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για αυτοκτονία ή ατύχημα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook