Στα χέρια των αρχών βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η 16χρονη Γερμανίδα Λίντα Βένζελ, που το είχε σκάσει από το σπίτι της στη Φρανκφούρτη για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Μαζί της συνελήφθησαν άλλες τέσσερις κοπέλες

τώρα βγήκαν στη δημοσιότητα νέα συνταρακτικά στοιχεία καθώς φαίνεται ότι η 16χρονη έχει παιδί με τζιχαντιστή.

Η κοπέλα προσηλυτίστηκε στο ισλάμ, εγκατέλειψε το σχολείο και την οικογένειά της στη Γερμανία και έφτασε στη Μέση Ανατολή όπου και έγινε μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, η Βένζελ είχε παντρευτεί στη Μοσούλη έναν Τσετσένο τζιχαντιστή και όταν συνελήφθη μέσα σε ένα τούνελ στη Μοσούλη παραδέχθηκε ότι έχει σκοτώσει πολλούς Ιρακινούς στρατιώτες.

Ένας από τους στρατιώτες που τη συνέλαβαν δήλωσε: «Όταν τη βρήκαμε κρατούσε ένα όπλο στο χέρι της. Δίπλα της ήταν νεκρός ο Τσετσένος άνδρα της, που είχε σκοτωθεί λίγο πριν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Μας είπε ότι στο παρελθόν σκότωσε αρκετούς άνδρες μας στη μάχη».

Σύμφωνα με τον Ιρακινό στρατιώτη, η Βένζελ είχε εκπαιδευτεί από τους τζιχαντιστές ως ελεύθερη σκοπευτής: «Ήταν ελεύθερη σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ίσως ο άνδρας της την πίεσε. Έμοιαζε φοβισμένη».

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η 16χρονη Βένζελ είχε ένα μωρό μαζί της όταν τη συνέλαβαν. Το μωρό αγόρι ήταν υποσιτισμένο και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Ιρακινός στρατιώτης, που ήταν μεταξύ εκείνων που τη συνέλαβαν, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν το παιδί είναι δικό της αν και το θήλαζε.

«Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά εάν είναι δικό της το μωρό, αλλά το κρατά συνεχώς μαζί της», είπε ο στρατιώτης μιλώντας στους βρετανικούς The Times.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Βένζελ δεν ήταν συνεργάσιμη με τους στρατιώτες. «Δεν θεωρώ να μετάνιωσε που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος επειδή έδειχνε θυμωμένη και αρνούνταν τη βοήθεια που της παρείχαμε», είπε στους Times.

aixmi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook