Όταν η εταιρεία βγάλει στην αγορά το λειτουργικό σύστημα iOS11, οι χρήστες του να θα έχουν στη διάθεσή τους και μια νέα λειτουργία.

Η βασική ιδέα από πίσω της είναι η απομόνωση των ειδοποιήσεων όταν κινητό αναγνωρίζει ότι βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, προκειμένου να μη βάζει τον οδηγό σε πειρασμό να ασχοληθεί μαζί του.

Για να το «καταλάβει» το τηλέφωνο θα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αλλά και το σύστημα πλοήγησης που διαθέτει, κλειδώνοντας τη συγκεκριμένη λειτουργία. Το ξεκλείδωμα δε θα είναι εύκολο να γίνει εάν κρατάς το τιμόνι, αλλά ένας απλός επιβάτης θα μπορεί να το κάνει με ευκολία.

Ο μόνος τρόπος να παρακάμψεις εν μέρει τρόπο αυτή τη λειτουργία, είναι να συνδέσεις το smartphone με το Bluetooth του αυτοκινήτου και τότε θα σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις κάποιες από τις βασικές του λειτουργίες.

Ωστόσο εάν δεν υπάρχει συμβατότητα ελέγχου της συσκευής από το infotainment του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο δε θα επιτρέπει την προβολή sms για παράδειγμα, ειδοποιώντας όποιον θέλει να επικοινωνήσει γραπτώς με τον οδηγό ότι ο τελευταίος οδηγεί.

drive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook