Ένα νέο ρεκόρ είχαν την ευκαιρία να “σπάσουν” οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στον μαραθώνιο κολύμβησης, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο κολυμβητήριο Χανίων.

Οι αθλητές του ΝΟΧ υπερκάλυψαν κατά 100 μέτρα το ρεκόρ που είχε δημιουργηθεί το 2015, καλύπτοντας απόσταση 128 χιλιομέτρων και 100 μέτρων.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Μια όμορφη γιορτή στήθηκε για 24 ολόκληρες ώρες από την Παρασκευή έως το Σάββατο στο κολυμβητήριο Χανίων, με τον Ναυτικό Ομιλο να τιμά για μια ακόμη φορά την παράδοση και να διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τον μαραθώνιο κολύμβησης.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι αθλητές του ΝΟΧ, ανάμεσά τους και αρκετοί που δεν συνεχίζουν πλέον αλλά έχουν διατελέσει στο παρελθόν, κατάφεραν να «σπάσουν» το ρεκόρ που είχε δημιουργηθεί το 2015 και να το υπερκαλύψουν κατά 100 μέτρα, καλύπτοντας έτσι μια απόσταση 128 χιλιομέτρων και 100 μέτρων σε αυτόν τον μαραθώνιο, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε την επομένη, την ίδια ακριβώς ώρα, το Σάββατο.

«Ο μαραθώνιος κολύμβησης είναι κάτι που κάνουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα. Είναι μια παράδοση που συνεχίζεται να γίνεται από το 1986», τονίζει ο προπονητής κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης, «φέτος καταφέραμε να ξεπεράσουμε λίγο την τελευταία επίδοση του 2015, υπερκαλύπτοντας τα 18 χιλιόμετρα κατά 100 μέτρα!», τονίζει.

Ο μαραθώνιος κολύμβησης πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και είθισται να γίνεται μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της σεζόν για το τμήμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία ακόμα εκκρεμότητα και δη πάρα πολύ σημαντική, αφού ο Παπαστάμος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία για το 14ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ. «Οπως έχουμε ξαναπεί, δουλέψαμε αρκετά φέτος ως ομάδα για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που φέραμε», σημειώνει ο Κ. Τζιλιβάκης. «Είμαστε ικανοποιημένοι, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι ακόμα περισσότερο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τώρα, θα δούμε πώς θα κολυμπήσει ο Παπαστάμος στους αγώνες που βρίσκεται στην Ουγγαρία και μετά στο παγκόσμιο. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για όλους αυτές οι δύο διοργανώσεις», καταλήγει ο τεχνικός του ΝΟΧ.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Ο μαραθώνιος κολύμβησης ως γεγονός προσφέρει συγκίνηση, αν μη τι άλλο, ειδικότερα στους αθλητές που έχουν σταματήσει και προσέρχονται για το λόγο αυτό στο κολυμβητήριο, προκειμένου να κολυμπήσουν και να στηρίξουν μία διοργάνωση που γινόταν από τότε που ήταν οι ίδιοι μικρότεροι…

«Ο μαραθώνιος κολύμβησης είναι μια πολύ ωραία παράδοση. Προσωπικά έχω να θυμάμαι πάρα πολλά, πολλές χαρές και αρκετές λύπες», σημειώνει ένας από αυτούς τους αθλητές, ο Γιάννης Πατρελαντωνάκης. «Ξεκίνησα στον ΝΟΧ το 1993 μέχρι που έφυγα. Αρχικά είχα προπονητή τον Αντώνη Καλογεράκη και στη συνέχεια τον Κώστα Τζιλιβάκη. Ωραίες εποχές… Κολυμπούσα κυρίως ελεύθερο ενώ το 2009 πήγα στο πανευρωπαϊκό στην ανοικτή θάλασσα όπου κέρδισα την 1η θέση σε ένα πρωτάθλημα Εφήβων», καταλήγει.

Από την άλλη, ο Μανώλης Μακρινάκης επισημαίνει ότι, «ο μαραθώνιος είναι μια παράδοση που κρατάει πολλά χρόνια στον Ν.Ο. Χανίων. Είναι πολύ καλό γιατί συνδέει παλιούς και νέους αθλητές. Ο Ομιλος έχει μια μεγάλη ιστορία στην κολύμβηση, αλλά και γενικότερα σε όλα τα αθλήματα. Παρακολουθώ τα παιδιά και πάνε πάρα πολύ καλά. Κάθε χρόνο υπάρχουν αθλητές που βρίσκονται πάρα πολύ ψηλά σε εθνικό, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά τώρα, ο Απόστολος (Παπαστάμος) βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό επίπεδο και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτόν και ελπίζω να πάει πολύ ψηλά και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook