Μετά από ένα και πλέον χρόνο δουλειάς και έχοντας πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη πορεία μέσα από δράσεις και έντονη παρουσία, η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου ζητά τη γνώμη των πολιτών.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου προχώρησε το 10ήμερο από 5-15 Ιουλίου σε έρευνα κοινής γνώμης όχι μόνο στα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, αλλά σε όλους τους Ηρακλειώτες προκειμένου να διερευνήσει την διεισδυτικότητα του πολιτικού μηνύματος της Ν.Δ., αλλά και να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για την παρουσία και τη δράση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. στο νομό Ηρακλείου.

Μετά από ένα και πλέον χρόνο δουλειάς και έχοντας πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη πορεία μέσα από δράσεις και έντονη παρουσία, η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου ζητά τη γνώμη των πολιτών.

Σε αυτό τον ένα χρόνο εγκαινιάστηκαν νέα, σύγχρονα γραφεία, εξυγιάνθηκαν τα οικονομικά της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε πλήθος κοινωνικών δράσεων, εγκαινιάστηκε η κάρτα μέλους, επιχειρήθηκε το «άνοιγμα στην κοινωνία» με πολλά νέα μέλη που συμμετείχαν στη λειτουργία της οργάνωσης, εντατικοποιήθηκε η παρουσία της στα τοπικά δρώμενα του νομού με καθημερινή παρακολούθηση της επικαιρότητας και ανακοινώσεις, επισκέψεις και παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, με την πραγματοποίηση επιτυχημένων επισκέψεων κεντρικών στελεχών του κόμματος με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  με την πραγματοποίηση δύο επιτυχημένων κύκλων της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, με την ενεργοποίηση της νεολαίας κ.α..

Το δείγμα ανέρχεται στα 896 άτομα που απάντησαν στην έρευνα σε 14 ερωτήσεις.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ:

Πόσο πιστεύετε ότι έχει βελτιωθεί συνολικά η λειτουργία των κομματικών μας οργανώσεων; (σελ.3) Οι απαντήσεις Πολύ και Αρκετά λαμβάνουν το 80% των συνολικών απαντήσεων. 8/10 πολίτες απάντησαν ότι έχει βελτιωθεί η λειτουργία των κομματικών μας οργανώσεων.

Πόσο εύκολη είναι η επικοινωνία με τις κομματικές οργανώσεις των νομών; Εδώ οι πολίτες απαντούν ότι είναι εύκολη και πολύ εύκολη σε ποσοστό 55 %, ενώ ότι είναι δύσκολη και πολύ δύσκολη λιγότεροι από 2/10 πολίτες.(σελ. 5)

Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την επικοινωνία – συνεργασία σας με κομματική οργάνωση της ΝΔ οι πολίτες έδωσαν σε ποσοστό 67% θετικές απαντήσεις, ενώ αρνητικές απαντήσεις δίνουν περίπου 3/10 πολίτες. (σελ 6,7)

Ιδιαίτερη αξία για το δείγμα της έρευνας έχει η ερώτηση για τη συμμετοχή των ερωτώμενων σε κάποιο κομματικό όργανο, όπου το 75% απαντά αρνητικά και μόνο το 25% συμμετέχει σε κομματικό όργανο. (Σελ. 8.)

Πιστεύετε ότι έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά οι δράσεις και οι πολιτικές παρεμβάσεις της Οργάνωσης; Στις απαντήσεις των πολιτών καταγράφονται θετικές απαντήσεις σε περισσότερους από 1/2 πολίτες, ενώ αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις το 20%. (σελ.9)

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απαντήσεις για το εάν οι παρεμβάσεις και δράσεις της ΝΟΔΕ έχουν πολιτικό αντίκρισμα στο νομό, όπου 6/10 πολίτες απαντούν ότι έχουν θετικό πολιτικό αντίκρισμα, ενώ 2/10 θεωρούν ότι δεν έχουν. (σελ.10)

Η καθημερινή και διαρκής παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στα τοπικά ζητήματα παρουσιάζεται στα επόμενα δύο ερωτήματα. Όπως φαίνεται περισσότεροι από 7/10 πολίτες (<77% των πολιτών) ενημερώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση για τα πεπραγμένα της ΝΟΔΕ στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελ. 11,12).

Οι δράσεις που δημιούργησαν θετική εντύπωση στην κοινωνία ήταν η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», και η δράση «Προσέχω» για την Οδική ασφάλεια. (σελ. 13)

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κάτι που δημιουργεί αρνητική εντύπωση λιγότεροι από 2/10 πολίτες αναφέρουν την επιλογή προσώπων, σε ποσοστό 6% την εσωστρέφεια και σε ποσοστό 4% τον πολιτικό λόγο των στελεχών. (σελ. 14) Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ερώτημα δε δόθηκαν πιθανές απαντήσεις αλλά ο ερωτώμενος έγραφε ελεύθερο κείμενο.

Ποσοστό 90% των πολιτών θεωρούν ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης του οργάνου (σελ. 15) και προτείνουν σε ποσοστό 51% την επαφή με την κοινωνία, 3/10 πολίτες θεωρούν αναγκαία την ανανέωση και 1/10 ζητά αξιοκρατία. (σελ. 16). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ερώτημα δε δόθηκαν πιθανές απαντήσεις αλλά ο ερωτώμενος έγραφε ελεύθερο κείμενο.

Τέλος, οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 80% ότι πρέπει η ΝΟ.Δ.Ε. να ασχολείται περισσότερο με αυτοδιοικητικά/επιμελητηριακά θέματα και κοινωνικές, εθελοντικές δράσεις του νομού.

Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ

Ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Η έρευνα γνώμης της ΝΟ.Δ.Ε. ανέδειξε μια σειρά από πολύ ενθαρρυντικά συμπεράσματα. Συμπεράσματα που αφενός μας ικανοποιούν για τη γενναία επιλογή της ανανέωσης, του ανοίγματος της ΝΔ στους πολίτες και της ανοιχτής συζήτησης με την κοινωνία, αλλά και παράλληλα μας δίνουν ένα μήνυμα για το τι κάνουμε λάθος. Που πρέπει να βελτιωθούμε και τι πρέπει να προσέξουμε. Θέλουμε και επιδιώκουμε η δική μας πολιτική πρόταση, η δράση μας να έχει διαρκώς το «δάχτυλο» στον παλμό της κοινωνίας».

Ο Αν. Πρόεδρος – Διευθυντής ΝΟ.Δ.Ε. κ. Β. Καρκανάκης (υπεύθυνος για την έρευνα) δήλωσε: «Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που ζητά τη γνώμη των πολιτών. Αυτό αποτελεί από μόνο του μια πρωτοπορία, μια καινοτομία και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και οι απαντήσεις των πολιτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην έρευνα της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου στέλνει και ένα ακόμη μήνυμα. Οι πολίτες μας λένε: «θέλουμε να γίνετε καλύτεροι, θέλουμε να είστε πιο αποτελεσματικοί, θέλουμε να δυναμώσουμε τη δική σας φωνή» διότι αυτή η φωνή είναι η φωνή της λογικής και της υπευθυνότητας».

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. κ. Λ. Ζερβός (υπεύθυνος για την έρευνα) δήλωσε: «Σκοπός της έρευνάς μας είναι να αποκρυσταλλώσουμε τη γνώμη των πολιτών και να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά για να υπηρετήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για “μια ανοιχτή Νέα Δημοκρατία που ανήκει στα μέλη της”. Τώρα πλέον ανοίγουμε ένα πραγματικό διάλογο με την κοινωνία, ζητάμε να μας αξιολογήσουν και να έρθουν στη Ν.Δ. μαζί με όλους εμάς για να δυναμώσουμε τη φωνή της υπευθυνότητας, της λογικής και της ελπίδας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook