Μια μοναδική εμπειρία στο Λιβαδιώτικο Αόρι 

Ο Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου οργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Η Στράτα του Ψηλορείτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λιβαδιώτικο Αόρι την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 . 

Το κοινό καλείται να γνωρίσει την μοναδική ορειβατική διαδρομή στο Λιβαδιώτικο αόρι, με εκκίνηση από το καταφύγιο στο «Λάκκο του Μυγερού» στα 1.700 μέτρα υψόμετρο και στην συνεχεία να ακολουθήσει την πετρόστρωτη στράτα, η οποία οδηγεί στην θρυλική κορυφή του Ψηλορείτη στα 2.456 μέτρα με την μοναδική θέα σε ολόκληρη την Κρήτη και τα γύρω νησιά. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αναδεικνύει την μακρόχρονη και ιστορική σχέση των κατοίκων με το φυσικό τους τοπίο. Μέσα από την αναβίωση αυτής της θρυλικής ορειβατικής διαδρομής, δημιουργείται μία μοναδική εμπειρία η οποία αποτελεί πρότυπο για την σωστή ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • 04:30 – 05:00 : Υποδοχή επισκεπτών-αναβατών στο Λιβαδίωτικο Αόρι στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο)
  • 05:00 – 07:00 : Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη μέσω της πλακόστρωτης στράτας στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού 
  • 07:00 – 12:00 : Θεία Λειτουργία – Θεία Κοινωνία και Προσκύνημα στον Τίμιο Σταυρό / Επιστροφή-κατάβαση μέσω της Στράτας του Ψηλορείτη στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο)
  • 12:30 : Έναρξη εκδήλωσης- Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών  / Παράθεση γεύματος με Λιβαδιώτικο πιλάφι, βραστό και οφτό-αντικριστό κρέας / Επιτόπου παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από τους τυροκόμους τους Ψηλορείτη 
  • Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσει

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook