Τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον αρχηγό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών,  η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη,  τίμησε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μία ημέρα μετά τον νικηφόρο τελικό απέναντι στο Ισραήλ, στο κατάμεστο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό μετάλλιο, τόνισε: «Εύχομαι και ελπίζω ότι η πορεία αυτών των παιδιών θα είναι λαμπρή και στο μέλλον.  Άλλωστε το ελληνικό μπάσκετ, από το 1987 και μετά, παραμένει σταθερά στις υψηλές θέσεις της Ευρώπης, κάτι που οφείλεται στη συστηματική δουλειά η οποία γίνεται σε επίπεδο υποδομών. Ευχαριστούμε πολύ τον προπονητή, τον αρχηγό και όλους τους αθλητές για την χαρά που μας έδωσαν,  τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όπως και σε όσους μόχθησαν για να έρθει αυτή η πρωτιά.

Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Ηρακλείου,  είμαστε ικανοποιημένοι διότι φέραμε εις πέρας μια ακόμη σημαντική διοργάνωση με επιτυχία και δώσαμε την δυνατότητα αφετέρου στους Ηρακλειώτες να παρακολουθήσουν από κοντά μια μεγάλη ελληνική επιτυχία και αφετέρου στην πόλη μας να προβληθεί θετικά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και για την τιμή αλλά και για την φιλοξενία: «Η διοργάνωση ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου και όλα κύλησαν άψογα, εντός και εκτός γηπέδου.  

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τον κόσμο για την συμπαράστασή του,  η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο, ειδικά στην ανατροπή που κάναμε στο παιχνίδι με την Λιθουανία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Κώστας Βαρδαβάς και Γιώργος Καραντινός. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook