Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχτηκε στο λιμάνι, το ιστιοφόρο της Greenpeace «Rainbow Warrior», στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί στη Μεσόγειο, ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης.

Σήμερα Δευτέρα 24/7/2017, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Τον ΟΛΗ εκπροσώπησαν o Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κος Απόλλων Φιλιππής και ο κ. Ευάγγελος Τσαμπουράκης, Διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών.

Ο πλοίαρχος κος Peter Henry Willcox ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Οργανισμού για τη θερμή υποδοχή και εκφράστηκε με θετικά σχόλια για τις υπηρεσίες του λιμένα. Εκτός των περιβαλλοντικών μέτρων που εφαρμόζονται στο λιμένα Ηρακλείου, έγινε ειδική μνεία στις εναλλακτικές μορφές καυσίμων από τα πλοία και τη σημαντική τους συμβολή στην μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Μέχρι και την Τρίτη 25/7/2017 που το πλοίο θα βρίσκεται στο λιμάνι μπροστά στον επιβατικό σταθμό, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να ξεναγηθούν εντός του πλοίου από 10:00 έως 14:00 και από 17:00 – 20:00 και να ενημερωθούν για την εκστρατεία της Greenpeace για το πλαστικό μίας χρήσης που προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και γενικότερα για τη ρύπανση των θαλασσών και τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook