Βροχή πέφτουν τα λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από τους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία της Αρχής στο διάστημα από την προηγούμενη Πέμπτη έως και σήμερα προέκυψε σωρεία παραβάσεων που αφορούσαν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων και επιβλήθηκε η ποινή του λουκέτου για διάστημα έως και 96 ώρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία ύστερα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ επιβλήθηκαν οι ακόλουθε ποινές που προβλέπει η νομοθεσία:

* Λουκέτο 96 ωρών για υποτροπή σε ότι αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στην οδό Εγαντίας στη Θεσσαλονίκη

* Λουκέτο 96 ωρών σε κατάστημα στο Ρέθυμνο Κρήτης

* Λουκέτο 48 ωρών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Σε Beach Bar Restaurant στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο.

– Σε κατάστημά ειδών δώρων και κοσμημάτων την Σαντορίνη

– Σε ιστορικό Café – Restaurant στην παλιά πόλη της Ρόδου στο οποίο βρέθηκε ότι η ταμειακή μηχανή ήταν στο όνομα δικηγόρου. Η μηχανή κατασχέθηκε για περαιτέρω έρευνα.

– Σε Beach Bar στο Αγκίστρι γιατί δεν είχε κόψει 70 αποδείξεις

– Σε Beach Bar στην Αίγινα γιατί δεν είχε κόψει 75 αποδείξεις

– Σε αναψυκτήριο στη Σπιναλόγκα για 23 αποδείξεις.

– Σε μπαρ στη Χερσόνησο Κρήτης για μη έκδοση 28 αποδείξεων

– Σε κατάστημα καφέ γνωστής αλυσίδας για μη έκδοση 74 αποδείξεων όπως και σε άλλο κατάστημα της ίδια αλυσίδας στη Λάρισα για μη έκδοση 80 αποδείξεων από delivery.

– Σε μπαρ στο λιμάνι της Υδρας

– Σε 2 καταστήματα της ίδιας επιχείρησης στην Καλαμαριά όπου εντοπίστηκε όχι μόνο η μη έκδοση 15 αποδείξεων αλλά και χύμα τσίπουρο και ούζο χωρίς παραστατικά.

Επίσης κατά τους ελέγχους της ΑΑΔΕ επιβλήθηκε πρόστιμο και διατάχθηκε σε βάθος έλεγχος στα βιβλία ξενοδοχείου στη Μύκονο γιατί δεν είχε κόψει 22 αποδείξεις αξίας 7.000 ευρώ. Επίσης από 12 ελέγχους που διενεργήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ άλλων σε τουριστικό γραφείο, υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, υπηρεσίες ξεναγού, καφέ, ταξί, προέκυψε παραβατικότητα 100%!

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook