Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 9:00 το βράδυ στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, στο χώρο πίσω από το Γιαλί τζαμί, με ομιλητή το Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ. 

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της μπροσούρας που επιμελήθηκαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης για την αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

• Το κρητικό συγκρότημα των αδελφών Μπατουδάκη, Στέφανος Μπατουδάκης (λαούτο), Γιώργος Μπατουδάκης(λύρα), Διονύσης Μπατουδάκης(λαούτο)
• Το Μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί» του Γιώργου Βαβουλέ
• Θα χορέψουν ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων 
 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:

“Εβδομήντα δυο χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά  του λαού της Ιαπωνίας, κατά των λαών,  που το πυρηνικό μανιτάρι  εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα,  προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων  κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!!!  
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) κι απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Μάης 2017) επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής εμπλοκής στη Συρία. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την εξέλιξη στο Κυπριακό, το «μπαρούτι» που συγκεντρώνεται στις γεωτρήσεις και τους κινδύνους που κυοφορούνται για τον ελληνικό λαό.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες γιατί με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για τον λαό μας δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Παλεύουμε και Απαιτούμε:
• Να κλείσει η Βάση της Σούδας κι όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
• Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook