Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Apple συνεργάζεται κρυφά με έναν τοπικό κατασκευαστή μπαταριών, με στόχο την έρευνα και την εξέλιξη μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για μια νέα ηχηρή απόπειρα εισόδου στην αυτοκίνηση από την Apple;

Πολλούς μήνες τώρα, πιστεύεται ότι ο στόχος της Apple για την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος είχε αποδυναμωθεί και ότι, αντιθέτως, η εταιρία εστίαζε τις προσπάθειές της γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία, αποκλειστικά στην ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης. Τώρα, η Yicai Global έχει μάθει ότι η τεχνολογική εταιρεία συνεργάζεται με τη σύγχρονη Amperex (CATL), βάσει συμφωνίας εμπιστευτικότητας.

Το 2011, η CATL απομακρύνθηκε από την Amperex Technology, τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων της Apple και ενώ η Apple αρνείται να σχολιάσει τη δυνατότητα ανάπτυξης μπαταριών αυτοκινήτου, ορισμένοι δείχνουν ότι αποτελεί ένδειξη ότι οι στόχοι των ηλεκτρικών οχημάτων παραμένουν ανέπαφοι.

Σύμφωνα με τον νέο διευθυντή της CCID Consulting, Wu Hui, «Αν η Apple συνεργάζεται με την CATL στις μπαταρίες, η πιθανότητα η Apple να συνεχίζει να κατασκευάζει αυτοκίνητα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς ένα από τα βασικά συστατικά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι η μπαταρία». Αναμείνατε να ακούσετε περισσότερα για αυτή την εταιρική σχέση, τους προσεχείς μήνες.

newauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook