Στο 35% φτάνει ο αριθμός των ανασφάλιστων που απασχολούνται σε τουριστικούς προορισμούς, όπως δημοσιεύει η \”Ημερησία\”. Αυτό έδειξαν οι 2.957 έλεγχοι που πραγματοποίησε στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου η ειδική υπηρεσία ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της «μάχης» για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ το χρόνο.

«Στη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα 2,2 εκατ. ευρώ για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο ειδικό βιβλίο και ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν 35%», ανακοίνωσε το ΙΚΑ. Οι έλεγχοι των κλιμακίων των ελεγκτών επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα και κυρίως εποχιακές επιχειρήσεις (εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, μεζεδοπωλεία, νυκτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία, θαλάσσια σπορ, εκμίσθωση ομπρελο – καθισμάτων, τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες. Σε όσους δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται διπλάσιο πρόστιμο.

Σύσταση

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάλεσε τους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το ειδικό βιβλίο για την καταχώρηση των νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους υποκαταστήματα και τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες να το ενημερώνουν ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook