Το όνομα που του έχουν δώσει, Rato`n, μάλλον τον αδικεί και παραπλανά όσους δεν γνωρίζουν. Ο Ποντικός είναι ένας θηριώδης ταύρος 550 κιλών, ο οποίος παίρνει την εκδίκησή του για τα θύματα των ταυρομαχιών, καθώς δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα κέρατά του και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στα λίγα χρόνια της ζωής του.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το τελευταίο αιματηρό επεισόδιο, κατά το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ένας 29χρονος άνδρας, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε κοντά στη Βαλένθια. «Είναι ένας πραγματικός δολοφόνος», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελ Παΐς» ο Χεσούς Εστέβε, ένας νεαρός Ισπανός που είχε αντιμετωπίσει πριν από μερικά χρόνια τον Ποντικό. «Περιμένει να κάνεις το λάθος κι έπειτα σου ορμάει. Και δεν σε αφήνει». Η δραστηριότητα του Ποντικού υποχρέωσε τους διοργανωτές διαφόρων φεστιβάλ να τον αποσύρουν από τις εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες, ωστόσο, θα μπορούν να τον βλέπουν αφού σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ο 10χρονος ταύρος δεν θα αγωνίζεται αλλά θα εκτίθεται.