Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις της ιατροδικαστή – Tα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στο σωματάκι του βρέφους που κακοποιήθηκε από τους γονείς του στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαύματα στο σώμα του παιδιού προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο και του δημιούργησαν μεγαλύτερη ζημιά  από ό,τι θα του προκαλούσε το σβήσιμο ενός τσιγάρου στο σώμα του. 

Η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα μιλά στο protothema.gr και δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα.   

«Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το  βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το  σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει στο protothema.gr η ιατροδικαστής. 

«Δυστυχώς είναι ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αρκετά σοβαρό. Και όσο για τους γονείς που λένε ότι ευθύνεται το δίχρονο αδερφάκι του, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ενα δίχρονο παιδί δεν μπορεί να γίνει ο βασανιστής ενός μωρού και εξάλλου οι γονείς είναι εκεί για να αποτρέψουν το κακό. Ομως με τόσες πολλές κακώσεις που έχει το μωρό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι ένα παιδάκι που της προκαλεί και αυτό είναι πολύ σίγουρο.  Ευτυχώς που το μωράκι γλίτωσε και είναι ζωντανό, γιατί μιλάμε για ένα πλασματάκι μόλις εφτά μηνών» προσθέτει η ιατροδικαστής κ.Α γγελική Τσιόλα. 

Νέες αποκαλύψεις από το Χαμόγελο του Παιδιού

Για τη μητέρα είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού  στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Σοκ και αποτροπιασμός στο πανελλήνιο από την ιστορία 

Η 27χρονη μητέρα και ο 18χρονος πατέρας του μωρού  κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οικογενειακής βίας.

Οι ίδιοι υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του.

Όπως είπαν, όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί τους ήταν τραυματισμένο, το μετέφεραν στο νοσοκομείο, οπότε και οι γιατροί ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

Μάλιστα τον περασμένο Μάιο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το μωράκι είχε χτυπηθεί στο μάτι, από τους τσιγγάνους γονείς του. Οι Αρχές ανέλαβαν τις έρευνες, τα συμπεράσματα των οποίων απέδειξαν ότι η καταγγελία είχε βάση και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εστάλη και στον Εισαγγελέα.Μετά το πρόσφατο περιστατικό, η δικογραφία ανασύρεται και συσχετίζεται.

Η τύχη του επτά μηνών κοριτσιού θα αποφασιστεί από τις δικαστικές αρχές, που πιθανότατα θα αφαιρέσουν την επιμέλεια από τους γονείς. 

Οι κατηγορίες που βαραίνουν το ζευγάρι

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος, δικηγόρος του ζευγαριού είχε μιλήσει  στο protothema.gr για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς του βρέφους. «Οι γονείς του ζευγαριού κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος ενός παιδιού και συγκεκριμένα του παιδιού τους. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν τελικά οι σωματικές αυτές βλάβες προέρχονται όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από το άλλο ανήλικο τέκνο ή αν δεν είναι δυνατό να ευσταθεί ο ισχυρισμός αυτός.

Η μητέρα λέει ότι το έγκαυμα που έχει στο δερματάκι του το παιδί είναι από καυτό γάλα το οποίο δυστυχώς δεν το πρόλαβε και όσο για  τα κατάγματα ισχυρίζεται ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι το έριξε από το ριλάξ χωρίς να το προλάβει πάλι η μητέρα να το αποτρέψει. Όπως καταλαβαίνεται η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη από αυτή την υπόθεση».

Το εφτά μηνών βρέφος νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και από την πρώτη στιγμή  η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου  είχε μιλήσει στο protothema.gr για την κατάσταση της υγείας του μωρού. 

«Είναι ένα πολύ χαριτωμένο κοριτσάκι, φέρει κάποιες κακώσεις με κατάγματα στα πόδια, βλέπουμε ότι έχει εγκαύματα στο ποδαράκι του και στη μυτούλα του, αλλά ευτυχώς τα κατάγματα αντιμετωπίζονται. Το μωράκι τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση θα δοθεί σε κάποιο ίδρυμα και στη συνέχεια για υιοθεσία, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Μάλιστα είχε δηλώσει  στο protothema.gr για το πως ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο και για την μητέρα του: «Η μητέρα, μας έφερε το μωράκι χτες το βράδυ στο νοσοκομείο φοβισμένη, ενώ ο πατέρας δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η μητέρα βέβαια δεν δέχεται με τίποτα ότι το μωράκι το κακοποίησε η ίδια και το μόνο που μας είπε είναι ότι το 2 ετών αδερφάκι του το χτύπησε, επειδή το ζηλεύει. Αυτό ισχυρίστηκε η μητέρα, όταν μας το παρέδωσε σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Εμείς που το εξετάσαμε το παιδί, είδαμε ότι έχει στο δερματάκι του καψίματα και πολύ πιθανόν να είναι από τσιγάρο». 

Και όλοι αναρωτήθηκαν στο νοσοκομείο για το «πώς είναι δυνατόν ένα άλλο μωράκι 2 ετών να κάψει και να χτυπήσει το αδερφάκι του, προκαλώντας του κατάγματα; Που να βρει τη δύναμη να το κάνει αυτό; Αμέσως καταλάβαμε ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες των γονιών και ευτυχώς δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού με τόση κακοποίηση»,  είχε πει η διοικήτρια του Καραμανδάνειου νοσοκομείου στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook