Από την Παρασκευή έως και χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 180 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ

Εδαφική παραμόρφωση περίπου τεσσάρων εκατοστών προκάλεσε στην πόλη της Κω αλλά και στις γύρω περιοχές ο φονικός σεισμός της περασμένης Παρασκευής.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Τηλεπισκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μετά από επεξεργασία των στοιχείων που εστάλησαν από τον δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Οι ειδικοί ερευνητές, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», διαπίστωσαν ότι τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση υπέστη το μικρό νησί Καρά Αντά μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη των στοιχείων, το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση γύρω στα τρία εκατοστά, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την Παρασκευή έως και χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 180 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ. Ο συνολικός αριθμός των μετασεισμών ξεπερνά τους 400 με τον πιο ισχυρό να έχει σημειωθεί την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τον κύριο σεισμό, και με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook