Συνάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη με στελέχη των Ιδρυμάτων

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι κοινωνικές δομές της σύμπραξης του Δήμου Ηρακλείου με τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Αυτό διαπιστώθηκε στη συνάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη με τα στελέχη των Ιδρυμάτων, τον Ισίδωρο Δετοράκη διευθυντή των Ιδρυμάτων, τον Διονύση Κοκκώνη επικεφαλής κοινωνικό λειτουργό του «Κοινωνικού Χώρου» των Ιδρυμάτων και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξη Καλοκαιρινό, το πρωί της Τρίτης 25ης  Ιουλίου. 

Από το κοινωνικό συσσίτιο παίρνουν πλήρες γεύμα σήμερα (και κάθε μέρα) 240 συνάνθρωποί μας, ενώ από το κοινωνικό παντοπωλείο των Ιδρυμάτων εξυπηρετούνται 191 οικογένειες (με 603 μέλη, συνολικά) , έχοντας δωρεάν επιλογή ειδών για το καλάθι τους ανάλογη με αυτή ενός κανονικού συνοικιακού παντοπωλείου.

Επιπλέον εξυπηρετούνται και από το Δημοτικό Παντοπωλείο,  που λειτουργεί παράλληλα με εκείνο των Ιδρυμάτων,  30 οικογένειες ανά τρίμηνο, μαζί με τα έκτακτα  περιστατικά (το 2016 εξυπηρετήθηκαν οι έκτακτες ανάγκες σε 215 περιπτώσεις).

 Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την παραπέρα αύξηση της κοινωνικής παροχής και την ενίσχυση της τροφοδοσίας των δομών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δομές έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα. Ωστόσο, μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με τα Ιδρύματα, ο αριθμός των ωφελούμενων μέσω των παραπομπών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω από τον Σεπτέμβριο.

Η Αντιδήμαρχος τόνισε πόσο σημαντική είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις αυτές, με προσφορές από επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Άλλωστε η σύμπραξη του Δήμου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού εξαρχής επιδιώκει και έχει σε σημαντικό βαθμό επιτύχει την συνέργεια της κοινωνίας, όσων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με όσους βρίσκονται σε ανάγκη, με συνθήκες αλληλεγγύης που διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων και τους ανοίγουν μια προοπτική να πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook