Είναι ίσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες του Αλμπερτ Αϊνστάιν, στην οποία ο φυσικός ποζάρει βγάζοντας έξω τη γλώσσα του.

Ενα αντίτυπο αυτής της φωτογραφίας, που φέρει την υπογραφή του Αϊνστάιν, θα πωληθεί σε δημοπρασία. Την είχε βγάλει ο φωτογράφος Αρθουρ Σας, τη στιγμή που ο φυσικός αποχωρούσε από τον εορτασμό των 72ων γενεθλίων του το 1951 και αρχικά υπήρχαν δισταγμοί για τη δημοσίευσή της, εξαιτίας της παιχνιδιάρικης πόζας του, γράφει ο Guardian.

Ο ίδιος πάντως τη θεώρησε πολύ διασκεδαστική και είχε ζητήσει αντίτυπα, τα οποία υπέγραψε και τα έδωσε σε φίλους.  Το συγκεκριμένο όμως, που θα δημοπρατηθεί τώρα, έχει κάτι ασυνήθιστο, σύμφωνα με τον οίκο Nate D Sanders Auctions. Φαίνονται ποιοι κάθονταν δίπλα του στο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ: ο Φρανκ Αϊντιλοτ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον, όπου εργαζόταν ο Αϊνστάιν, και η σύζυγος του πρώτου, Μαρί Ζανέτ.

Αν οι προηγούμενες πωλήσεις αντιτύπων αυτής της φωτογραφίας δείχνουν κάτι, τότε η τιμή που πιάσει το συγκεκριμένο θα είναι υψηλή.

Πρόσφατα, αντίτυπα πουλήθηκαν για 44.000 δολάρια, ενώ μία κομμένη εκδοχή της φωτογραφίας, είχε «πιάσει» 125.000 δολάρια.

 

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook