Ο Αμερικανός πρόεδρος περιμένει από τον κολοσσό της τεχνολογίας νέες θέσεις εργασίας στη χώρα

Δήλωση με την οποία τονίζει ότι η εταιρεία Apple του υποσχέθηκε πως θα ανοίξει τρία εργοστάσια στις ΗΠΑ, πραγματοποίησε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μίλησα στον Τιμ Κουκ (επικεφαλής της Apple) και μου υποσχέθηκε τρία μεγάλα και όμορφα εργοστάσια. Μεγάλα, μεγάλα, μεγάλα…», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, η οποία είχε διάρκεια 45 λεπτών.

«Είπα: “Τιμ, αν δεν αρχίσετε να κατασκευάζετε εργοστάσια σε αυτή τη χώρα, δεν θα θεωρήσω τη διακυβέρνησή μου οικονομικώς επιτυχή”. Μου απάντησε ότι θα το κάνουν», πρόσθεσε σχετικά ο Τραμπ. Ωστόσο, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το θέμα, ενώ η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη WSJ.

Ο Κουκ είχε ανακοινώσει τον Μάιο τη δημιουργία ενός ιδρύματος από την Apple, το οποίο θα προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ να εργαστούν τον τομέα «της προηγμένης τεχνολογίας».

Η Apple διαθέτει περίπου 80.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ και προβλέπεται να προσλάβει χιλιάδες ακόμη «στο μέλλον», σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook