Η 27η Ιουλίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Ο καρκίνος κεφαλής & τραχήλου αποτελεί τον 5ο πιο συχνό καρκίνο παγκοσμίως και είναι από τους τύπους των καρκίνων που απαντώνται στη στοματική κοιλότητα και φάρυγγα. Ο συνδυασμός αλκοόλ και καπνίσματος αποτελεί τον ισχυρότερο προδιαθεσικό παράγοντα για Ca στόματος, ενώ 70% των ασθενών με Ca στόματος είναι χρόνιοι καπνιστές. Η πρόγνωση συνδέεται απόλυτα με το στάδιο  του καρκίνου  τη στιγμή της διάγνωσης και το 85-90% του καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί πρώιμα.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας και με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και την Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΑΓΝΗ, διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους πολίτες, με ομιλίες, προβολή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προληπτική εξέταση σε Κέντρα Υγείας, Μονάδες Υγείας και Νοσοκομεία. Η διάρκεια και το είδος των δράσεων αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα. 

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία, την επιστημονική υποστήριξη και το συντονισμό την Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΠΑΓΝΗ, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook