Στη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian αλλά και στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη και απάντησε: «Τι απ’ όλα αυτά δεν έχει ειπωθεί; Πήγαμε σε μια εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβρη όπου τουλάχιστον οι 2 στις 3 ερωτήσεις ήταν για τον Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης θέλει να κάνει μια καριέρα ως συγγραφέας. Το βιβλίο υπάρχει εδώ και τρεις μήνες στη δημοσιότητα. Μου κάνει εντύπωση ότι εφημερίδες που ασκούν κριτική αποφάσισαν στο ίδιο τάιμινγκ να κάνουν ρεπορτάζ. Επιχειρείται ελλείψει επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση να δημιουργηθεί ένα κλίμα αλλαγής ατζέντας».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Θα πω ένα πράγμα για τον Βαρουφάκη και δεν θα ξαναμιλήσω. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν εξάμηνο μάχης του λαού και της κυβέρνησης. Ήταν μια πολύ σημαντική υπόθεση για να την ευτελίζουμε με το διογκωμένο εγώ του καθενός. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια και μια συλλογική μάχη. Εγώ θέλω να ευχηθώ καλές πωλήσεις στον κ. Βαρουφάκη».

«Νομίζω ότι η ιστορία το έχει αποδείξει και το έχει καταγράψει», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ήταν λάθος η επιλογή του κ. Βαρουφάκη.

Για τη συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετώπισε δυσκολίες η κυβέρνηση, που δεν αντιμετώπισαν άλλες κυβερνήσεις. «Δεν περίμενα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάχη ενός ολοκλήρου λαού με τέτοια κυνικότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερθείς στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ερωτηθείς για το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό που θέλω να πω είναι ότι έδωσα αυτή τη μάχη με όλη μου τη δύναμη για να δικαιώσω την εντολή του λαού να διαπραγματευτώ. Η αντιπολίτευση μάς κατηγορεί για ψεύτες, εάν ήμασταν ψεύτες δεν θα φτιάχναμε μέχρι το τέλος να δούμε ότι δεν υπάρχει αύριο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook