Στον Εισαγγελέα έχει φτάσει το θέμα με το τηλεπικοινωνιακό black out στο Κόκκινο Μετόχι των Χανίων εξ αιτίας των συνεχών ζημιών στα δίκτυα του ΟΤΕ από τα έργα ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες μιας ολόκληρης περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς για περίπου δύο μήνες δεν έχουν τηλέφωνα και internet και η υπομονή τους πλέον έχει εξαντληθεί.

Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, η αποκατάσταση των βλαβών θα αργήσει ακόμη και μάλιστα για αρκετό χρονικό διάστημα.

«Οι βλάβες είναι τόσο μεγάλες που είναι σχεδόν αδύνατον να αποκατασταθούν σύντομα» μας είπε στέλεχος του ΟΤΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στα συνεργεία που εκτελούν τις εργασίες καθώς όπως τόνισε «τους δείχναμε που είναι τα δίκτυα αλλά εκείνοι τα έκοβαν και μάλιστα κάποιες φορές στα ίδια σημεία που τα είχαμε επισκευάσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ στην οποία αναφέρονται τα εξής :

«Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι λόγω των εκτελούμενων εργασιών στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια στην περιοχή της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά, προκαλούνται συχνά ζημιές στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, αν και ο ΟΤΕ έχει ενημερώσει την εργολήπτρια εταιρεία, για την θέση των δικτύων του.

Ο ΟΤΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την συντομότερη αποκατάσταση των βλαβών, που όμως, εξαρτάται χρονικά και από την δυνατότητα επέμβασης σε συνδυασμό με τις εκτελούμενες εργασίες στην οδό».

Μετατόπιση δικτύων

Στο μεταξύ το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου προβλέπει και μετατόπιση των υπόγειων δικτύων του ΟΤΕ.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για να προχωρήσουν τα συνεργεία του ΟΤΕ στις σχετικές εργασίες, ο Νόμος ορίζει ότι ο δήμος Χανίων θα πρέπει να καταβάλλει τα σχετικά χρήματα, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.

«Σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο έργο εάν πρώτα δεν εκταμιευτούν οι πιστώσεις» επεσήμανε το στέλεχος του Οργανισμού στο Flashnews.gr, τονίζοντας πως για το όλο θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Χανίων.

Από την πλευρά του ο δήμος Χανίων δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα των ζημιών που προκαλούν στα δίκτυα του ΟΤΕ τα συνεργεία του εργολάβου, ενώ σε ότι αφορά στην εκταμίευση των πιστώσεων για την μετατόπιση των δικτύων, το θέμα φαίνεται πως θα λήξει τις επόμενες ημέρες.

Όμως η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, μάλλον θα καθυστερήσει να λήξει αφού ακόμη και αυτές οι εργασίες θα χρειαστούν αρκετό χρονικό διάστημα.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook