Με «άτυπη» παράταση δίνει λύση το υπουργείο Οικονομικών στο ζήτημα της προθεσμίας εγκατάστασης μηχανημάτων POS στα καταστήματα λιανικού εμπορίου προχωρώντας τις επόμενες ώρες στην έκδοση ειδικής εγκυκλίου.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά την αυριανή παρέλευση της προθεσμίας, θα υπάρξει επιείκεια ως προς τους ελέγχους και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, για όσους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τερματικό POS ή ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για την απόκτηση τους.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια POS λήγει σήμερα, Πέμπτη, 27 Ιουλίου. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει προμηθευτεί τα τερματικά, λόγω του όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών.

Η κυβέρνηση καλεί επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για απόκτηση τερματικών συσκευών καθώς και ηλεκτρονικών εφαρμογών για την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα έως και σήμερα. Αναμένεται, την ίδια στιγμή, να τους επισημάνει ότι μπορούν να κάνουν τόσο χρήση τερματικών συσκευών όσο και ηλεκτρονικών εφαρμογών για την αποδοχή καρτών, όπως παρέχονται ήδη από την αγορά.

Ειδικότερα, αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι «τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας θα εκδώσουν εγκύκλιο, η οποία θα διευκρινίζει ότι όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος 4446/2016 για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, γίνεται αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών καθώς και των ηλεκτρονικών Διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες, όπως διατίθενται από νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών».

Ακόμη, η συγκεκριμένη εγκύκλιος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις αρμόδιες πηγές- θα διευκρινίζει ότι σε σχέση με τους ελέγχους και για μικρό χρονικό διάστημα, θα υπάρξει επιείκεια σε σχέση με τα πρόστιμα για τις περιπτώσεις όσων δεν διαθέτουν, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για απόκτηση τερματικού ή ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 27/7 και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τα προμηθευτούν, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (τράπεζες, ιδρύματα πληρωμών, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook